A piac és a strand a magyar ember számára együtt jár a lángossal – most kiderült, hogy 2013-ban hol lehetett a hungarikumnak számító finomságból a legjobbakat enni.
Milyen a jó lángos? Puha belső, ropogós szél, vékony, de annál terebélyesebb. Lehet sós, lehet rajta fokhagyma, lilahagyma, tejföl, sajt, de aki igazán nagyravágyó, az akár összekeverhet mindent mindennel – a lángost ugyanis nem lehet elrontani. Igazi példája az elvnek, miszerint sokszor az a nagyszerű, ami igazán egyszerű.
Idén nyáron 23 ezer ember vett részt május 15. és augusztus 15. között abban az online szavazásban, melyben az ország legjobb lángosozóját és legideálisabb lángosát keresték. A Lángos Voks 2013 Facebook-alkalmazásnak hála most tudhatjuk, hova kell mennünk a legjobb „magyar pizzáért.”
A szavazatok szerint az ország legjobb lángosa Vera néni vecsési és gyáli piaci finomsága – az érdemet nem tudjuk elvitatni, hiszen van egy halovány sejtésünk, hogy a néne nem lehet az a nagy manipulatív lájkvadász – viszont olajnagyhatalomnak könnyen mondhatja magát az 1000 liternyi napraforgó étolajjal a háta mögött, melyet a versenyen nyert.
Lesz miből sütögetni a balatoni díjat besöprő Széplaki Lángos Büfének – igen, Széplakon van – és a Tisza-tó környéki díjat megnyerő Cola Ételbárnak is – ők 500-500 literből gazdálkodhatnak a lángosok kisütése során.
Íme a top tízes lista:
1. Vera Néni Lángosa – Vecsés, Gyál
2. Gyáli Nagypiaci Lángos Büfé – Gyál
3. Dénes Lángossütő – Dorog
4. Széplaki Lángos-Büfé – Széplak
5. Matyi Lángos Dorog Kacsa – Dorog
6. Rohlicsek Lángosos – Piaccsarnok – Eger
7. Ady Téri Lángossütő – Szombathely
8. Határ Büfé – Balatonszemes
9. Lángos Büfé Tiszakécske – Tiszakécske
10. Lángos Büfé – Pomáz
Forrás: HVG.hu