Imádjuk ezt a hetet a mozikban

December első hetében olyan filmeket kerülnek a moziba, hogy joggal várunk majd a Mikulástól mozijegyet, hiszen bár csak három alkotás debütál, mindegyiket megéri megnézni. A Swinggel a magyar színészet krémje robbant, A fogolyban egy nyolc éves rejtély kel életre, a Körberajzolva pedig egy francia vígjáték. Ennél többet nem is kell mondani, ugye?

Swing


Ismét érkezik egy film, ami jól bizonyítja, hogy a magyar film bizony az aranykorát éli. Csákányi Eszter már elmondta nekünk, hogy emiatt a film miatt még Oscarra is számít, most pedig lecsekkolhatjuk, hogy reményei jogosak-e. Bár nem kételkedünk. Három nő, aki énekesnő akar lenni és egy öreg díva szárnyai alatt valóra is válik álmuk. Újabb lehetőség az élettől, a nagy kérdés csak az, hogy élnek-e vele. A magyar színészvilág színe-java elképesztő rendezésben egy filmben. Tökéletes karácsonyi ajándék a magyar filmek szerelmeseinek.


A fogoly


A Cannes-ban Arany Pálma jelölést kapott filmben Ryan Reynolds és Mireille Enos tündökölnek ideges és reményvesztett szülőkként, akiknek eltűnik kilenc éves lányuk. A rendőrség nem talál nyomot sem emberrablásra, sem gyilkosságra és lassan feladják az ügyet. Az apa viszont nyolc év múlva sem fogadja el a történteket, ráadásul hamarosan a szülők furcsa jeleket kapnak arról, hogy lányuk még él és fogságban van valahol, őket pedig megfigyelés alatt tartják. De kik? Miért? És mi történt a lányukkal? Feszült dráma, tökéletes a hétvégére.


Körberajzolva


A negyvenéves Jean kétségbeesve próbálja visszaszerezni színészi karrierjét, ám a szakmának már nem éppen a kedvence, élni viszont kell valamiből így elvállal egy valóban furcsa munkát – rendőri helyszíneléseken játssza el az áldozatot. Jean viszont túlságosan is lelkes, ami először zavaró, hamarosan viszont azzal, hogy maximálisan átéli szerepét, új irányba tereli a nyomozást, ezzel nem csak a bírónő, de a gyilkos figyelmét is felhívva magára. Egy francia vígjáték, aminek még a trailerén is nevetünk. Kell ennél többet mondanunk? Francia. Vígjáték.