Így lazult a Funzine

Hova megy a Funzine, ha csapatot akar építeni? Hát a Balatonra!

A Funzine háza tájékán az élet sosem unalmas. Rengeteg elfoglaltságunk ellenére azonban egy dologra minden évben szakítunk időt: szeptember első hétvégéjén megajándékozzuk egymást egy felejthetetlen hétvégével, azaz kis társaságunk csapatépítésre száműzi magát.

Idén is Balatonfüredet szemeltük ki magunknak, ezért pénteken kocsiba pattantunk, és hazánk imádott taváig meg sem álltunk. Itt elfoglaltuk a szállásunkat, feltöltöttük magunkat élelemmel, kicsit kifeküdtünk a strandra, majd újfent kocsiba ültünk és a monoszlói Liszkay Borászat felé vettünk utunkat.

Kis túlzással állíthatjuk, hogy a szőlészet a semmi közepén van, ahova csak földút vezet. Ahogy azonban előtűnik a birtok a kanyargós út utolsó fordulója után, mindenki elnémul az elé táruló látványtól. Egyrészt elcsábultunk a borbirtok gyönyörű medencéjétől, másrészt magától a háztól, melynek szobái gyönyörűen vannak berendezve. A tágas fogadótér éke természetesen egy hatalmas versenyzongora, ugyanis Liszkay Mihály bravúrosan játszik a hangszeren.


A szájtátás után asztalhoz ültünk, hogy végigkóstoljuk a legjobb balatoni vörösborokat, például a díjnyertes 2011-es cabernet sauvignont…


…és közben együnk is néhány falatot.

Ezután visszatértünk a szállásunkra, ahol további alkoholmennyiség folyt le a torkunkon, melyet a Borbély Pincészet szponzorált.

A másnap délelőtt a lassú regenerálódással telt el, ami után ismét útra kerekedtünk, és meg sem álltunk a balatonakarattyai Spoon Il Mercatoig, ahol isteni finom pizzákba haraphattunk bele.

A remek ételekhez ellenállhatatlan desszertek is társultak, amit a tökéletes kiszolgálás tett felejthetetlen ebéddé. Sőt mi több, az egyik (olasz) pincérlány volt olyan kedves, hogy megörökítette a jóízűen falatozó Funzine stábot.

Bár nagyon gyorsan elrepült a hétvége, és szívesen maradtunk volna még a Balaton parton, vissza kellett térnünk a szerkesztőségünkbe, hogy továbbra is ellássunk benneteket a legizgalmasabb budapesti hírekkel és programokkal.

Kövessetek minket ezen a héten is, ugyanis egy nagyon izgalmas (és egyelőre nagyon titkos) sorozattal várunk titeket!