HVG Állásbörze: A nyelv kincs!

Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy – mindenki ismeri a bölcs mondást, de hol is tudjuk pontosan kamatoztatni idegennyelv-tudásunkat?

A munkapiacon egészen biztosan. Bár hasznos lehet egy vagy akár több idegennyelv magas fokú ismerete nyaraláskor vagy akár a budapesti éjszakában, ahol sokszor könnyebb egy külfölditől megtudni, hogy mi merre van, mint egy magyartól, egyre több munkahely van, ahol ez az értékes tudás lehet a kulcsa mindennek.Ha az álláshirdetéseket bújjuk, ma már alapvető igénye van minden munkahelynek arra, hogy a munkavállaló ne csak anyanyelvén tudjon megszólalni, de vannak olyan munkaadók is, ahol valóban, kiemelten magas fokú tudást várnak ela legkülönbözőbb nyelveken. Az angol és német nyelv mellett ma már multikulturális világunkban az orosz, francia, olasz, spanyol nyelvek is aranyat érhetnek – ennek egyik oka pedig az SSC szektor Magyarországon is tapasztalható növekedése.

De mi is az az SSC szektor, merülhet fel magunkban a teljesen jogos kérdést, hiszen tegyük a szívünkre a kezünket – melyikünk nem ráncolta már legalább össze a szemöldökét legalább egyszer napjaink álláshirdetéseit böngészve, egy-egy idegen szót vagy rövidítést látva…

Az SSC szolgáltató központot jelent, egy működési filozófia, vállalaton belüli tevékenységek centralizációja, mely napjainkra igazi vérbeli iparággá fejlődött országunkban is, ahol közel húsz éve jelent meg. Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk íme egy impozáns szám: ma több mint harmincezer, többségében diplomás ember dolgozik a szektorban országunkban, ráadásul a cégek egy részénél elegendő csupán a nyelvtudás megléte, persze sok helyen elvárt valamilyen szakmai végzettség is.

Az SSC vállalatok rendkívül sokszínű szolgáltatói profillal rendelkeznek, ennek köszönhetően pedig az állásajánlataik palettája sem mondható szürkének. Ha személyesen akarsz megismerkedni az SSC szektor képviselőivel, ott a helyed a HVG Állásbörzén, a SYMA Rendezvényközpontban szeptember 26-27-én, ahol a a kiállítók több mint fele kínál ilyen jellegű állásokat – többek között a Celanese, az AVIS Budget  Group BSC, a Morgan Stanley vagy az ExxonMobil

 

HVG Állásbörze

Szeptember 26-27.

SYMA Rendezvényközpont

1146 Budapest, Dózsa György út 1

www.hvgallasborze.hu