Húsvét 2014 – A budapesti programok

Egy család sem unatkozhat majd húsvétkor Budapesten, hiszen a főváros és környéke pezsegni fog a tavaszban. Öt program,  melyekkel eseménydúsan telhet majd a nyuszivárás – kis gasztro, kis család, kis kultúra. Húsvétra fel!


III. Budavári Húsvéti Sokadalom

Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

III. Budavári Húsvéti Sokadalom

Április 19-21.

Budavári Palota

A helyszínről bővebben ITT olvashatsz!

A rendezvényről ITT olvashatsz bővebben!


Húsvét 2014 – Tavaszköszöntő a Mezőgazdasági Múzeumban


A tavaszköszöntő, húsvéti kiállításra ellátogatók megismerkedhetnek a húsvéti ünnepkör történetével, jeles napjaival és jelképeivel, a hagyományőrző népszokásokkal és a kézműves mesterségek fortélyaival. A hagyományosan megrendezett, közkedvelt húsvéti kiállításon az érdeklődők az óriástojás-installációk között barangolva a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum hímestojás-gyűjteményének legszebb darabjaiban gyönyörködhetnek.

Tavaszköszöntő

Április 12-22.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

 1146 Budapest, Vajdahunyad vár

Húsvét 2014 a Skanzenben


Szent György napjának közeledtével a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg. Sokak ezek közül már a feledés homályába vesztek, melyek közül számosat most ismét felszínre hozunk, így a néphitben nagy jelentőséggel bíró Szent György naphoz kapcsolódó rontáselhárító szokások és szerencsevarázslások jelennek meg portáinkon. Lesz Szent György napi kincskeresés, ahol minden látogató egy kincskereső térképpel a kezében találhatja meg a Skanzenben elrejtett kincseket, de lesz Szent György napi kilövés is, vagyis a bánatok kikiáltása, amikor bárki megszabadulhat régóta hordozott terhétől, bánatától.

Húsvét 2014

Április 20-21.

Szentendre, Skanzen

Húsvét 2014 – I. Húsvéti Bárányfesztivál


2014. április 18-21-ig megrendezésre kerül Budapest első bárányfesztiválja! A szervezők ezúttal a városligeti Vajdahunyad várhoz, a Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót. A rendezvényen felsorakoztatják a Kárpát-medence legnevesebb juh tenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel.

I. Húsvéti Bárányfesztivál

Április 18-21.

Vajdahunyad vára

1146 Budapest, Vajdahunyad vár

Húsvét 2014 – Szabadítsd ki a nyuszit!


Idén húsvétra ne vegyél nyulat és ne csak simogasd! Mentsd meg! Ha pedig már nyusziztatok ismerjétek meg a ráckevei Duna ág madárvilágát. A játékhelyszíntől 100 méterre folytatódhat a felfedezés. A jatékkalfejlesztés csapata idén húsvétra különleges családi élményt szeretne adni azok számára, akik a húsvét ünnepét a gyerekekkel aktívan és „fejlesztően” szeretnék tölteni. A program az egész családnak szól, mert csak együttes erővel, egymást segítve lehet megoldani a feladatokat.

Szabadítsd ki a nyuszit!

Április 15-30.

1239 Budapest, János apostol utca 10. 

Árak: az egy órás mentőakció ára családonként 5000 forint