Hungarikum: Egy igazán napfényes odú!

Az Odoo-projekt a legzöldebb magyarok találmányaként mérettetik meg ezen a héten Madridban, a neves Solar Decathlon építész versenyen. A kreátorok titka: a minél nyitottabb, környezetbarátabb tér!

Életünk 95 százalékát zárt terekben éljük. Nos, ez nem túl üdítő gondolat, de az a tény viszont igen, hogy ezen bizony változtathatunk! Az Odoo-projekt építő-tervező csapata már jó ideje azon dolgozik, hogy létrehozzanak egy energiakímélő és természetintegráló házat. A napház elkészült, és titkait az idei Solar Decathlon versenyen fedi fel a nemzetközi zsűri előtt.

Auth Adrián, a csapat egyik fiatal tervezője szerint minden apróság fontos. A megfelelő nyílászárók, szigetelés és légtömörség mind hozzájárul a zöld jelleghez, hiszen csak ezek után éri meg beszerelni a napelemeket és a geotermikus hőszivattyút. Utóbbi abban játszik szerepet, hogy a napelem által felmelegített víz keringetésével biztosítja a fűtést ebben az ultra-modern, ugyanakkor nagyon lakájos házban. A ház belső tere (nappali-dolgozó, konyha, hálótér) összesen 45 négyzetméter, ehhez viszont tartozik egy hatalmas terasz, mely szinte megduplázza a ház méretét. A terasz része a nyári konyha, a bevezetett áram és a vászontető, illetve a hatalmas tolóajtók segítségével akár az egész nappalit átköltöztethetjük a természetbe! Csupa üveg, fényáradat és nyitottság ebben a pénztárca barát odúban! Ideje váltani!

Több információ: www.odooprojekt.hu