Hova menjünk hosszú hétvégén Budapesten? Megmondjuk!

Jön a hosszú hétvége! Budapest pedig jobbnál jobb programokban fog bővelkedni; megnézhetjük a világ legnagyobb világzenei fesztiválját, pénteken lötyöghetünk egy kis house-ra, nézhetünk Broadway-darabot, de még jótékonykodhatunk egy kis tánccal is! Emellett az állami ünnepség is remek lehetőségeket kínál arra, hogy megemlékezzünk a hősökről.


Nézd meg Budapesten kívüli programjainkat a hosszú hétvégére ITT!

Egész hétvégén

Womex – Október 21-25.


A WOMEX (World Music Expo) többfunkciós rendezvény, ahol esténként lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a feltörekvő előadók, míg napközben konferenciákat látogathatnak, vagy dokumentumfilmeket nézhetnek a résztvevők, akik rendszerint a szakma krémjéből kerülnek ki. Mindezek mellett egy nagy vásár is a WOMEX, ahol rengeteg fesztivál, ügynökség, kiadó és újságíró képviselteti magát, az egészet pedig tetézi a WOMEX Awards, ami a világzene legrangosabb díjátadója. Az expót idén 21. alkalommal rendezik meg, Budapest lesz a 13. város, amely helyet ad az eseménynek.

Helyszínek:

  • Bálna
  • Művészetek Palotája
  • A38

15 Womex - Budapest

Október 23. Péntek

Október 23. – A szabadság napja


Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

Ingyenesen látogatható programok:

  • 10.00 – Ünnepélyes zászlófelvonás és ünnepi műsor a Kossuth téren (1055 Budapest)
  • 11.00-17.00 – Szent Korona látogatás a Parlamentben
  • 9.00-17.00 – ’56-os séta a Magyar Rádió épületében
  • 10.00-16.00 – Családi nap a Hadtörténeti Múzeumban
  • 10.00-18.00 – Ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum
  • 10.00-19.00 – Filmvetítések a Corvin és a Tabán moziban
  • “Időkapu” interaktív kiállítás és korhű járatok a 4-6-os és a 2-es villamos vonalán


Koztarsasag ter 1956

Ankert – Loop #2


Az energia nem vész el, csak átalakul! A Loop nagyon ismerős lesz a !Tape-elődőknek, de bőven nyújt majd újat Legars és Klokk a lemezpult mögött.  Maradnak straight friendly, maradnak queer party, még mindig pénteken lesznek ugyanabban a klubban, ahol eddig, továbbra is legalább 4-ig ropják, de a korábbiaknál hangsúlyosabban szól majd a house, legyen az tech vagy deep, sőt forduljon akár technóba, ha épp úgy adja.


Akvárium Klub – 30 éves a Ladánybene27!


A 30 éves kultuszzenekar különleges születésnapi buliján az együttes munkásságát több, korábbi formációjukban is színpadra viszik, visszaidézve a régi bulik hangulatát. Minden korosztálynak van tőlük emléke, így a történelmi miniutazás garantált élmény lesz.

Ladánybene 27 - 30. Jubileumi nagykoncert - Akvárium

Belvárosi színház – Hair


Az egymás iránti tisztelet, szeretet és megértés – ez mozgatja azt a New York-i társaságot, akik a társadalomból kivonulva képzelik el az életüket. Vajon meg lehet ezt csinálni egy háború kellős közepén? Először Magyarországon az eredeti Broadway musical.

Kritikánk ITT!

Orlai Hair

Október 24. Szombat

Corvintető pres. CHARITY


A rendhagyó kezdeményezés azt a célt hivatott szolgálni, hogy a Corvintető veletek és hazai DJ-kkel karöltve jótékonykodjon. A Charity névre keresztelt sorozat minden partijának teljes jegybevételét a Heim Pál Gyermekkórháznak adományozzák. Az ország következő generációjának nagy DJ-jén vagy producerén lehet, hogy épp ez a felajánlás segít majd.

Zvezda Beta (Move) / Polarize (All Inn Records) / Seres (NVC) / Jaffa Surfa (Tape Hiss, All Inn Recors) / Tolo / Mate Tollner (LavaLava) / Li & Baco (Deepfields, Szoba Studio)

Corvintető - Charity