Hova menjünk hosszú hétvégén Budapesten? Megmondjuk!

Jön a hosszú hétvége! Budapest pedig jobbnál jobb programokban fog bővelkedni; megnézhetjük a világ legnagyobb világzenei fesztiválját, pénteken lötyöghetünk egy kis house-ra, nézhetünk Broadway-darabot, de még jótékonykodhatunk egy kis tánccal is! Emellett az állami ünnepség is remek lehetőségeket kínál arra, hogy megemlékezzünk a hősökről.


Nézd meg Budapesten kívüli programjainkat a hosszú hétvégére ITT!

Egész hétvégén

Womex – Október 21-25.


A WOMEX (World Music Expo) többfunkciós rendezvény, ahol esténként lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a feltörekvő előadók, míg napközben konferenciákat látogathatnak, vagy dokumentumfilmeket nézhetnek a résztvevők, akik rendszerint a szakma krémjéből kerülnek ki. Mindezek mellett egy nagy vásár is a WOMEX, ahol rengeteg fesztivál, ügynökség, kiadó és újságíró képviselteti magát, az egészet pedig tetézi a WOMEX Awards, ami a világzene legrangosabb díjátadója. Az expót idén 21. alkalommal rendezik meg, Budapest lesz a 13. város, amely helyet ad az eseménynek.

Helyszínek:

  • Bálna
  • Művészetek Palotája
  • A38

Október 23. Péntek

Október 23. – A szabadság napja


Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

Ingyenesen látogatható programok:

  • 10.00 – Ünnepélyes zászlófelvonás és ünnepi műsor a Kossuth téren (1055 Budapest)
  • 11.00-17.00 – Szent Korona látogatás a Parlamentben
  • 9.00-17.00 – ’56-os séta a Magyar Rádió épületében
  • 10.00-16.00 – Családi nap a Hadtörténeti Múzeumban
  • 10.00-18.00 – Ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum
  • 10.00-19.00 – Filmvetítések a Corvin és a Tabán moziban
  • „Időkapu” interaktív kiállítás és korhű járatok a 4-6-os és a 2-es villamos vonalán


Ankert – Loop #2


Az energia nem vész el, csak átalakul! A Loop nagyon ismerős lesz a !Tape-elődőknek, de bőven nyújt majd újat Legars és Klokk a lemezpult mögött.  Maradnak straight friendly, maradnak queer party, még mindig pénteken lesznek ugyanabban a klubban, ahol eddig, továbbra is legalább 4-ig ropják, de a korábbiaknál hangsúlyosabban szól majd a house, legyen az tech vagy deep, sőt forduljon akár technóba, ha épp úgy adja.


Akvárium Klub – 30 éves a Ladánybene27!


A 30 éves kultuszzenekar különleges születésnapi buliján az együttes munkásságát több, korábbi formációjukban is színpadra viszik, visszaidézve a régi bulik hangulatát. Minden korosztálynak van tőlük emléke, így a történelmi miniutazás garantált élmény lesz.

Belvárosi színház – Hair


Az egymás iránti tisztelet, szeretet és megértés – ez mozgatja azt a New York-i társaságot, akik a társadalomból kivonulva képzelik el az életüket. Vajon meg lehet ezt csinálni egy háború kellős közepén? Először Magyarországon az eredeti Broadway musical.

Kritikánk ITT!

Október 24. Szombat

Corvintető pres. CHARITY


A rendhagyó kezdeményezés azt a célt hivatott szolgálni, hogy a Corvintető veletek és hazai DJ-kkel karöltve jótékonykodjon. A Charity névre keresztelt sorozat minden partijának teljes jegybevételét a Heim Pál Gyermekkórháznak adományozzák. Az ország következő generációjának nagy DJ-jén vagy producerén lehet, hogy épp ez a felajánlás segít majd.

Zvezda Beta (Move) / Polarize (All Inn Records) / Seres (NVC) / Jaffa Surfa (Tape Hiss, All Inn Recors) / Tolo / Mate Tollner (LavaLava) / Li & Baco (Deepfields, Szoba Studio)