Hova menjünk hétvégén?

Itt az ősz, beborult az idő és egyre többet esik az eső, egy jól eltöltött hétvége azonban elfeledteti az egyhangú szürke napokat.  Mit csináljunk a hétvégén?  Összegyűjtöttük Budapest legszórakoztatóbb hétvégi programjait, amelyekre mehetünk egyedül, társasággal vagy akár a családdal is.


10. Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az ősz a legjobb évszak a múzeumlátogatásokhoz, ezt bizonyítja az immáron 10. alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvény szeptember 28. és november 15. között, különböző helyszíneken zajlik. Ezen a hétvégén például részt vehetünk az Aquincumi Múzeum területén megrendezésre kerülő Ókori mesterségek nyomában nevű programon. A Múzeumok Őszi fesztiváljának részletes programleírása itt tekinthető meg.


Ludwig Goes Pop

Október 2-18. között zajlik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A Ludwig Múzeumban a Fesztivál és a Múzeum közös programjaként most péntektől különleges kiállítás várja a látogatókat. A pop-art eddigi legnagyobb hazai bemutatásának keretében hatvan jelentős műtárgy (többek között olyan alkotóktól, mint Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg és Andy Warhol) érkezik a Múzeumba. Az érkezett gyűjtemény mellett, a budapesti Ludwig Múzeum jelentős magyar anyaggal egészíti ki a két emeletet elfoglaló kiállítást. A tárlat 2015. október 9. és 2016. január 3. között látogatható. A kiállításról bővebb tájékoztatás itt található.


LEGO®  Családi Nap

A gyerekek számára a hétvége nem csak a kikapcsolódásnak, de a különböző készségek fejlesztésének is szabad teret nyújt. Az Arena Plazában október 9-10. között, fiúk és lányok is részt vehetnek a LEGO® Star Wars küldetésen, ahol különböző ügyességi és logikai feladatok várják őket. A feladványokat teljesítő és a kvízeket leggyorsabban megválaszoló gyerekek ajándékokban is részesülnek. Programleírás: itt.


3. Kürtőskalács Fesztivál

Ha elfáradnánk vagy megéheznénk a különböző programok látogatása során keressük fel a 3. Kürtöskalács Fesztivált. Az ingyenes rendezvény nem csak a gyerekek, a felnőttek számára is rengeteg mulatságot ígér. Az édes kalácsok mellett, számos program, koncert és játék várja a látogatókat. A kürtösök különböző méretben, formában, sőt még gluténmentes és laktózmentes változatban is kaphatóak lesznek. A rendezvény október 9. és 11. között a Vajdahunyad váránál kerül megrendezésre. Bővebb információ itt.


5. Mozinet Filmnapok

Délutáni kikapcsolódásként érdemes moziba mennünk, hiszen október 8-11. között zajlik az 5. Mozinet Filmnapok, melynek során Cannes, Velence, Berlin és San Sebastian filmfesztiváljainak legjobb alkotásaiból vetítenek, valamint jelentős külföldi rendezők és színészek is részt vesznek az eseményen. A rendezvény során, Magyarországon először látható, de nemzetközileg már elismert premierfilmeket vetítenek valamint különböző programok, koncertek és beszélgetések is várják a látogatókat. Részletes programleírás itt.


Olvasás Éjszakája 2015

Az irodalom kedvelői sem maradnak program nélkül ezen a hétvégén, mivel október 10-én részt vehetnek az Olvasás Éjszakáján. Különböző helyszíneken, este hat órától másnap hajnalig zenés programokkal, interaktív produkciókkal várják a látogatókat.  A rendezvény központi helyszínei: Alexandra Könyvesház, Libri Allee, Duna Plaza Könyvesbolt, Libri Könyvpalota, Fókusz Könyváruház és a Hátsó Kapu. További információk: itt.


Duna Szimfonikus koncert cimbalommal

Az este hangulatos lezárásaképp részt vehettünk egy klasszikus zenei koncerten a csodálatos Duna Palotában. A Duna Szimfonikus Zenekar október 10-én este nyolc órától tartja koncertjét, melyen fantasztikus magyar és külföldi szerzők klasszikus művei lesznek hallhatóak. Bővebb tájékoztatás itt tekinthető meg.