Tűzijátéklesés – ingyenes kiadás

Ingyen is gyönyörködhetsz szájtátva a 20-ai tűzijátékon. Megmutatjuk, honnan.

Pesti rakpart

Egészséges mennyiségű lépcső áll rendelkezésre, hogy le tudjunk ülni és ne kelljen órákon át várakoznunk a megfelelő hely okkupálására. Azért még így is szerencsésebb előbb kimenni, méghozzá legalább egy órával, hogy biztosan jó helyünk legyünk. Amíg pedig várakozunk az égi fényhullásra, vidáman elfogyaszthatunk egy (vagy inkább több) üveg sört baráti társaságunkkal.


Vigadó tér

Ha a pesti Duna partnak ki kellene neveznünk a legjobb helyét, mi biztosan a Vigadó térre gondolnánk. Közel van  szinte minden belvárosi törzshelyünkhöz, ezért a tűzijáték után több  kőhajításnyira lévő hely közül is válogathatunk, hova ülnénk be legszívesebben.

Fotó: Budapest-foto.hu


Széchenyi István tér

A Vigadó térhez roppant közel van például a Széchenyi István tér is, ahol hely is van bőven, viszont mivel mindenki sokak számára ez a titkos tűzijátékleső hely, ne csodálkozzunk, ha itt is rengetegen lesznek, az esélyek viszont még így is kedvezőek arra, hogy jó helyre tudjuk lekuporodni. Ajánlatos vinni plédet, ami nemcsak remek helyfoglaló, de arra is alkalmas, hogy minipiknikké alakítsa a tűzijátéknézést.

Fotó: Jan van Oosthuizen/Panoramio 


Nyargaljunk át Budára!

Batthyány tér

Ha inkább Budát választanánk, ajánljuk a Batthyány teret, ahol nem csak a rakétákban gyönyörködhetünk, hanem mellé megkapjuk a lehető legjobb kilátást is a Parlamentre – államalapítás ünnepe felsőfokon, ugye? A hely igencsak limitált, így lehet, hogy ide ajánlatosabb több mint egy órával a műsor előtt  megérkezni, de ígérjük, nyertes kilátásban lesz részed.


Gellért hegy

Kösd össze a tűzijátéknézést egy kis túrával és caplass fel a Gellért hegyre. Akár a Filozófusok kertjénél stoppolod le magad, akár a Szabadságszobor lábánál, elsőosztályú kilátásban lesz részed. Előbbi helyszín talán azért előnyösebb az utóbbinál, mert itt két legyet, illetve programot üthetsz egy csapásra: érkezz ide késő délután a barátaiddal, hozzatok szendvicseket és rosé fröccsöt, érezzétek jól magatokat, majd koronázzátok meg az estét a tűzijátékkal.


János hegy

Ha még ennél is jobban túrázós kedvedbe vagy, merészkedj messzebbre és magasabbra, például a János hegyre, ahonnan egészen exkluzív kilátásod nyílik nemcsak a tűzijátékra, de lényegében az egész városra. Annyi negatívum azért megemlíthető a hellyel kapcsolatban, hogy a tűzijátékot kísérő zenét innen már biztosan nem hallhatod. De ilyen magaslatokból gyönyörködve az eseményekben, ez talán nem is olyan nagy ár. Nemde?


És ha minden kötél szakad: nézd a TV-n!


Igen, komolyan, nem hagyjuk ki a televíziót sem, hiszen itt aztán tényleg minden rakétát láthatunk, méghozzá zavarba ejtősen sok nézetből. Ha pedig abban a balszerencsében van részed, hogy beteg vagy, nagyon nincs is más választási lehetőséged.


Akkor is ajánlunk tűzijátékleső helyeket, ha pénzköltős kedvedben vagy, elég ide kattintanod.

Sőt, még a legjobb vidéki és fővárosi programokat tálcán nyújtjuk neked.