Hol ehetünk igazán jó hot dogokat Budapesten?

Sokunknak otthoni tévé előtti gyors vacsoraként vagy a strandon található egyszerű fogásként maradt meg, így nem csoda, hogy a hot dogra eddig sokszor tekintettek úgy az emberek, mint egy egyszerű, semmis ételre. Ám a budapesti gasztro forradalomnak hála az amerikai-német gyökerekkel büszkélkedő hot dogok mára Magyarország fővárosában is kezdenek olyan gasztronómiai fogásokká válni, mint amivé a burgerek lettek néhány év alatt. De hol ehetünk igazán jó hot dogokat Budapesten?

Hot Dog Cold Beer


Már megnyitásakor biztosak lehettünk benne, hogy ez a hely gyorsan legenda lesz és nem is tévedtünk. Budapest első – és eddig egyetlen – igazi, vérbeli hot dogozójában a hot dogok igazi műalkotássá válnak. A meglepően pénztárcabarát helyen – egy hot dog 690 Ft, a sültkrumpli pedig csak 390 Ft – bőven van miből válogatni, jól lakhatunk olasz, mediterrán, német, mexikói, japán és persze klasszikus amerikai hot dogokkal is, melyek mindegyike  hozzávalóival tükrözi az aktuális ország ízeit, természetesen bő feltéttel. A ropogós virsli Olaszországból érkezik, a buci pedig saját recept. Ha már ott vagyunk, ne felejtsük el kipróbálni a corn dogot és a burgonyaspirált sem!

1051 Budapest, Zrínyi u. 14.

Hot Dog Cold Beer

Attaboy!


Néhány hónapja az Attaboyról csak a remek burgerek és pizzák juthattak eszünkbe és persze a házhoz szállítás, ám mióta megnyitották saját éttermüket immár a hot dogok egyik budapesti nagyköveteként is tekinthetünk Attáékra. Ahogy burgereinél, az Attaboy hot dogjainál is arra törekszik, hogy ne a megszokott ízeket és összeállításokat kínálja, így a minőségi hozzávalókból különleges finomságokat kreáltak és a virsli minősége – ahogy a bucié is – itt is tökéletes. Az adagok nagyok, ha azt gondolnánk, hogy ebédszünetben bekapni egy egyszerű hot dogot kevés, az Attaboy-ban alaposan meg fogunk lepődni – bár itt nem is egyszerű hot dogokról beszélünk…

1075 Budapest, Síp utca 4.

Attaboy

Black Cab Burger


A Black Cab Burger szendvicseivel gyorsan belopta magát a budapestiek szívébe, de nem szabad elfeledkeznünk isteni hot dogjairól sem, amik felérnek bármelyik burgerrel. Bár csupán két fajta közül válogathatunk, szavunk így sem lehet, hiszen ez a két opció maga a gasztro mennyország. A két étteremben frankfurti virslis hot dog és fehér grillkolbászos hot dog közül választhatunk, melyekben mustár, majonéz, pirított hagyma, BBQ szósz és ketchup tart ízorgiát a szánkban. Mellé pedig csúsztassunk le egy korsó jó hideg angol sört vagy ha az egészség hívei vagyunk, egy nagy pohár 100%-os gyümölcslevet. Éhesek nem fogunk maradni.

1095 Budapest, Mester utca 46.

1088 Budapest, Rákóczi út 19. 

Black Cab Burger

Magic Burger


Egy álomból indult, egy büféskocsi lett belőle, két éve pedig egy étterem, amit lehetetlen nem szeretni. A két tulajdonos, Péter és Lilla A burgert akarta megteremteni, így ezt is kötelező kipróbálni, ha betérünk hozzájuk, de ne feledkezzünk el a hot dogokról sem, amiket mi magunk állíthatunk össze, vagyis az, hogy a saját szájunk ízlése szerint lakunk jól, teljes egészében biztosított. Két méret, továbbá házi füstölt virsli és házi csípős kolbász közül válogathatunk, amikre mehet jalapeno, füstölt sajt, coleslaw, bacon, pirított hagyma – a sor itt persze még nem ér véget – de kérhetünk vegán hot dogot vagy akár chilly dogot is.

1116 Budapest, Barázda u. 40.

Magic Burger

Dallas Étterem


Az étterem-benzinkút kombókként működő Dallas éttermekben is alaposan jól lakhatunk, még ha csak egy hot dogot is kapunk be, főleg ha egy Johnny Rossot, amiben dupla virsli, cheddar sajt szósz, bacon, sült hagyma, BBQ szósz is van plusz Dallas burgonya is jár mellé – csupán 1390 forintért. 1490 forintért pedig a csípősebb ízek rajongói járnak jól a Hurricannal, amiben van chilis-babos ragu, csípős szósz, bacon, jalapeno, habanero és dupla virsli is, a burgonya pedig természetesen itt is jár. Mellesleg ez a maximum ár a Dallasban a hot dogok terén, az egyszerűbb, ám hasonlóan laktató összeállítások valamivel olcsóbbak, a klasszikus például csak 890 forint, míg a dupla sajtos is csak 1090 Ft.

1037 Budapest, Zay utca 5.

Dallas Benzinkút és Étterem

Chili dog


Budapest egyik legpofásabb amerikai éttermében természetesen elmaradhatatlan fogás a hot dog, ami ráadásul diákok számára arcpirítóan olcsó – a sima hot dog csupán 390 Ft, de körettel (ez lehet premium sült krumpli vagy coleslaw) is csak 850 Ft. Hasonlóan nem fogyasztják drasztikusan pénztárcánkat a chili dogok sem, amiből a választék is egészen pofás. A normál chili dog bucijában  virsli, húsos mártás, spanyol hagyma és mustár bújik meg, a flame dog már csípősre veszi a figurát a mártás szintjén, a girly dogban pedig virsli, fry szósz, spanyol hagyma és jégsaláta enyhíti az éhségünket – mindössze 690 forintért.

1184 Budapest, Thököly u 6. 

Chili Dog

Rockabilly


A sztárkultúra egyik budai otthonában a burgerekhez hasonlóan a hot dogjainkat is mi rakhatjuk össze, ráadásul csak 1190 forintért, ami mellé köret is jár (házi hasábburgonya, steakburgonya vagy coleslaw). De az igazi kínálat a feltétek között van – virslink mellé választhatunk bacont, sülthagymát, jégsalátát, csalamádét vagy tojást is (nem soroltunk fel mindent) a szószok közül pedig a szokásos majonéz-mustár-ketchup mellett BBQ szósz, sajtszósz és édes-csípős mártás is feldobhatja egyedi alkotásunkat.

1201 Budapest, Nagysándor József utca 46/b

Rockabilly 03

Jack’s Burger


A végére hagytuk a Jack’s Burgert, holott itt kapjuk a legolcsóbb hot dogot, a virslis finomság csupán 690 forintba kerül és van benne sült hagyma is, vagyis nem teljesen szimpla hot dogról beszélhetünk. A korábbi felhozataltól eltérően itt nem igazán mondhatjuk, hogy egy egész étkezésre jól fogunk lakni, de ha egyik helyről rohanunk valahova és útba esnek Jackék, de egy mennyei burgerre éppen nincs időnk, kapjunk be egy hot dogot, a gyomrunk egy rövid, de határozott időre biztos meg fog nyugodni.

Jack's Burger

1051 Budapest,  Hercegprímás utca 4.

1056 Budapest, Váci utca 76.

Westend, Aluljáró szint, Krúdy tér 43.

IKEA


Mondhatnánk hogy viccelünk, de csak félig lenne igaz. Az IKEA filléres hot dogjai a gasztronómiai minimalizmus igazi megtestesítői, a buci, a virsli, a cheddar szósz… Minden egyszerű mint az egyszer egy, mégis minden rendben van. Azon sem csodálkoznánk, ha valaki csak azért menne el bútort venni, hogy utána hot dogozhasson…

1148 Budapest, Örs vezér tere

???????????????????????????????