Hét romkocsma a hét minden napjára

Budapestet a nemzetközi sajtó előszeretettel emlegeti a romkocsmák városaként, sok külföldinek ide érkezése után első dolga felkeresni az alkohol és jókedv valamelyik omladozó belvárosi templomát.


Szimpla Kert

Ahol az egész elkezdődött. Budapest első romkocsmája ma már történelmi értékű helyszín, trendteremtő kulthely, turistalátványosság és a Budapestre látogató, szórakozásra szomjas külföldiek igazi Mekkája, ahol minden hozzávaló megtalálható egy őrülten egyedi estéhez – szobanövényektől kezdve lerobbant Trabanton át a plafonról lelógó CRT-monitor erdőig bezárólag.

1075 Budapest, Kazinczy utca 14.


Instant

Elvarázsolt erdőbe oldott lepattant bérház, ami négy szinten, 38 szobába zárva hozza a romkocsmák legszerethetőbb tulajdonságát, a bábeli zűrzavart. Lepkék a falakon, nyulak a plafonon, fogorvosi szék a sarokban. Egészséges eklektika és egy kis káosz. Tévedj el a rengetegben, itt biztos nem szól rád a házmester!

1065 Budapest, Nagymező utca 38.


Kuplung

Az előző listaszereplőknél a Kuplung már egy fokkal visszafogottabban tolja az arcunkba a romkocsmasármot, és inkább a kertiparti-hangulatra helyezi a hangsúlyt. A koncertklubként is funkcionáló szórakozóhely gyakran színhelye filmvetítéseknek, ádáz pingpong-csatáknak, és óriási sörözéseknek. Minden hétfőn minden ital féláron! Óvatosan engedd fel a kuplungot, és taposs a gázra!

1061 Budapest, Király utca 46.


Fogasház és Fogas kert

Ne higgyünk a homlokzatra szerelt, fogsor javítást ígérő rozsdás cégérnek: praktizáló fogorvossal az Akácfa utcai partikomplexumban biztosan nem fogunk találkozni, viszont lelkes, bulizó tömegekkel annál inkább! A romkocsmaként és kulturális központként is operáló intézmény két helyszíne egyszerre tudnak helyet adni óriási buliknak, csöndes beszélgetéseknek, kortárs kiállításoknak, valamint feltörekvő magyar zenészeknek.

 1073 Budapest, Akácfa u. 51.


Anker’t

Két udvar, tömérdek mennyiségű alternatív kulturális program, szaftos hamburgerek, és a város legmenőbb underground DJ-i várnak nap mint nap a szűkös Paulay Ede utcában. A kutyabarát Anker’t egy volt gyárépületből avanzsált a belváros első számú indusztriális sörkertjévé, ahol a tősgyökeres budapestiek ugyanakkora arányban találhatóak meg mint a frissen érkezett expatok. Ha egy levegős, ismerkedős, finom koktélokban bővelkedő estére vágysz, akkor az Anker’t-tel nehezen lőhetsz mellé!

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33


Grandio

Ha az Instantot úgy jellemeztük, mint egy elvarázsolt erdő, akkor a Grandio belső udvara egyenesen egy dzsungelnek felel meg. A mindig nyüzsgő Grandio felső emeletén a város egyik legnépszerűbb party hostele duruzsol megállás nélkül, alsó felében pedig rendre követik egymást a szabad mikrofon estek, ivós játékok és reggelbe nyúló bulik.

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 8.


Ellátó Kert

A Kazinczy utcai kerthelyiség otthonos formába csomagolta a legjellemzőbb romkocsma-jegyeket, mexikói ihletésű ételekkel és egy rendkívül mély italmerítéssel körítve azokat. A bejáratot jelző nehéz PVC-függönyön túl hamisítatlan romkocsma-hangulat vár minden biciklist, kutyagazdát, fröccsrajongót, koca-alkoholistát és bölcsészeti természetű beszélgetésekből erőt merítő huszonévest.

1075 Budapest, Kazinczy utca 48.