Helyek Budapesten, amik miatt várjuk a tavaszt

Te is unod már a hideget? Mutatunk 10 budapesti helyet, amik miatt már rajongva és tűkön ülve várjuk a tavaszt. Fröccs a rakparton, kávé a Madách téren és vacsora a hajón… Hol van már a jó idő?

Bálna Terasz


1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Április elsején ismét megnyitja kapuit a Bálna Terasz, a pesti rakpart egyik legközpontibb vendéglátóegysége, ahonnan már biztosan a te ismerősöd is csekkolt be egy sörrel vagy más hűsítővel. Ennek végre ismét eljön az ideje. Budapest egyik legszebb panorámáján felül a Bálna Teraszon remek gasztronómiai fogásokat is élvezhetünk a remek italok mellett, ráadásul velünk tarthat a kutyánk is, aki minden bizonnyal díjazza, ha az oda vezető út a Duna mentén vezet majd…

Raqpart


1051 Budapest, Jane Haining rakpart

Maradjunk picit a pesti Duna parton, hiszen sokszor olyannyira elhanyagoljuk, holott városunk elmaradhatatlan része a folyó. A Raqpart sokak számára a rakpart hipszter-gyűjtőhelye, ám ennél sokkal de sokkal többről van szó. Remek fogások, remek italok és egy erős fiatalos lendület, amelynek köszönhetően a Raqpart rekord idő alatt lett Budapest egyik legnépszerűbb helye. Nem csoda. A tavaszi melegben ki ne akarná egy jó sör mellett a Dunát figyelni?

Gellért Söröző


1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

Magyarország egyik leghíresebb szállódájában 1918 óta fogadja vendégeit a Gellért Söröző. mely már akkor tökéletes helyszíne volt egy-egy jó vacsorának, ebédnek vagy sörözésnek mind télen, mind nyáron. Míg a hideg időben az ízlésesen berendezett belső terekben élvezhetjük Frideczky András séf fogásait, nyáron már irány a szintén ízlésesen berendezett terasz és a 22 kézműves sör valamelyike, mely biztosan jó társ lesz a meleg időben. Csak tartanánk már ott, ugye?

Vogue Hajó


H-1137 Budapest, Carl Lutz rakpart 1.

Bár a rakpartos helyek varázsáról már eddig is volt szó, a látvány még varázslatosabb lehet… magából a Dunáról! Pontosan ezt kínálja a Vogue hajó, ami immár 20 éve horgonyozik a főváros szívében, az egyik legszebb panoráma kilátást nyújtva a vacsorázóknak és ebédelőknek. A magyaros ételek mellett az étlapon találhatunk mediterrán és délszláv fogásokat is, amik csak emelik az élmény fényét, amit egy tavaszi naplemente háttere a Duna menti épületekkel tökéletes élménnyé avanzsál.

CsendesM


1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1.

A Csendes valóban csendes kistestvére a tavaszi idény egyik legjobb főszereplője, leginkább talán a Károly kert közelsége miatt, mely mennyei környezetet ad minden pohár kávénak vagy fröccsnek. Ezen felül a természethez kicsit itt az étkezésen keresztül is közel kerülhetünk a vegán fogásokkal, hazai biogyümölcslevekkel, gyógyteákkal és a 4 féle növényi tejjel. A kávé mellé ne sajnáljunk magunktól egy süteményt sem – az édességek kínálatában ráadásul találhatunk glutén- és cukormentes finomságot is!

Hivatal


1075 Budapest, Madách Imre út 12.

Szakadjunk el a jó időben az irodából és térjünk be egy… irodába! A Hivatal réges-rég a budapestiek egyik kultikus központi helye, amelyik hely pedig ezt elmondhatja magáról, az ugye csak jó lehet, nem? A Hivatalban igazi hivatalos körülmények között fogyaszthatod el a kávédat vagy limonádédat néhány akta között, ha pedig végre itt lesz a jó idő, a teraszról nézheted a Gozsdu udvarba áramló tömeget és az ismerős arcokat. Valakivel biztosan össze fogsz futni.

Púder Bárszínház


1092 Budapest, Ráday u .8.

A Púder Bárszínház egész évben a Ráday utca kiváló gyöngye, ám most hogy lassan megjelentek előtte az asztalok, végre érezhetjük, milyen is nem az őrült dizájn árnyékában megbújni, hanem milyen az utca levegőjét szívni néhány különleges limonádé mellett. Amíg persze a hőmérséklet nem emelkedik, jobb lesz nem estéig a teraszon üldögélni, de az óriási ablakoknak hála a tavaszi napsütést bentről is magunkba szívhatjuk, ha pedig már úgyis hét ágra süt a nap, együnk egy jó déli menüt is!


TELEP


1075 Budapest, Madách Imre út. 8.

A Madách tér hipszter-központjában mindenki megfordul egy tavaszi éjszakán, aki menőnek számít a városban. Nem is csoda. A TELEP már csak nevével is mágnesként vonzza az Y-generáció tagjait, a vonzást pedig csak erősíti a Gozsdu-udvar és a Deák Ferenc tér közelsége, aminek hála a TELEP tökéletes helyszíne lehet az este kezdetének és az este befejezésének. A kora tavaszi hidegben egyelőre élvezzük a csodálatos belső dizájnt, amiben stílusok sokasága keveredik, de ahogy emelkedik a hőmérséklet, irány a terasz és lessük az utca emberét, na meg az ismerősöket! 

Figaro kert


1137 Budapest, Katona József u. 13.

Kézműves sörök, remek borok és díjnyertes pálinkák és egy óriási szökőkút a kert közepén – dolgok, amikért rajongunk nyáron, és ami a Figaró Kertben egyszerre egyesül. Újlipótváros nagybetűsen Egyik Legmenőbb Helye ráadásul már március eleje óta nyitva áll, vagyis az edzést a tavaszra úgymond hivatalosan is elkezdhetjük. Egyelőre persze ne a leghidegebb itallal, bár egy hamburger kis sültkrumplival az időjárásba már most belefér, nem?

Sarki fűszeres


1137 Budapest, Pozsonyi út 53-55.

Ha pedig már itt vagyunk, ne is hagyjuk el Újlipótvárost, ahol a Sarki fűszeres hosszú-hosszú évek óta szolgál sok ember törzshelyéül, remek kávéival, kézműves termékeivel, csodás péksüteményeivel és persze szavakba nem önthető hangulatával, amit nagy erőkkel erősít a kellemes dizájn. Egyelőre néha jobb a nagy ablakokból figyelni a tavaszi napsütést a sok házi csemege mellett, bár hamarosan azért reméljük a teraszon is otthonra lelhetünk, figyelve az utca forgatagát.