Három finom áprilisi album

Április három finom albummal is megajándékozott minket. Előtelnek Kelis tér vissza Food című korongjával, ismét új zenei irányzatot felfedezve magának, főételnek pedig engedjük meg a Green Day-nek hogy elvarázsoljanak – köhömm – minket félig kész nyers demóikkal, melyekkel néhány dollárt bármi erőlködés nélkül tudnak kicsikarni a rajongóktól. Desszertnek pedig irány a jövő, egy új klasszikus, a hip-hop wannabe díva, Iggy Azalea várva-várt debütálása. Jó étvágyat!

Kelis – Food


Kelis nagy nehezen de visszatért. Food című albuma első kislemezét, a Jerk Ribset hallgatva elkönyvelhetjük, hogy az énekesnő ismét új zenei világokba kalandozik el. Míg régen ő volt a dühös ordibáló amazon, később már a Milkshake-kel pörgette fel a világot egy meglehetősen barátságosabb formában, aztán az r’n’b-ből átváltott a dance/techno vonalra ami ugyancsak remekül állt neki, most pedig úgy néz ki kicsit retrósabb, finomabb vizekre evez. A funkkal és soullal incselkedő korong nagy promóciót nem kap, de a kritikusok szeretik, Kelis selymes hangjának pedig remekül áll a füstös, lágy zenei világ. A lemezt, amit egy „ki nem mondott szerelemfesztiválként” jellemzett már egy éve pihent a kiadónál. Az első két dalt hallgatva tökéletes lehet egy borozós délutánra, egy jó forró fürdőre vagy a tavaszi nagytakarításra. Finom étel.


Green Day – Demolocious


A Green Day valamiért mindenképpen úgy érezte, hogy az ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré! című albumtrilógiájuk dalainak demó verzióit mindenképpen ki kell adniuk hivatalos formában is. A félkész dalokat ki lehetett volna szivárogtatni is, hiszen demók, nem pedig pénzt kérni értük, de ha már itt vannak miért ne, plusz van egy (!) darab eddig ki nem adott szerzemény demó is. A borító Neely és Kristina Collantes, képregényrajzolók munkája, a fiúk szerint a három 2012-es album ilyen lett volna, ha régi kiadójuknál maradnak. Nyers?


Iggy Azalea – The New Classic


A mainstream új popja ismét a hip-hop, ami kicsit dance-el megspékelve új energiákkal töltheti fel a kicsit egyre inkább elfáradó zenei szcénát. Ezeket az új energiákat pedig bravúrosan szolgáltatja nekünk Iggy Azalea kisasszony, aki már évekkel ezelőtt ügyesen bánt a szájával (rapperként) majd végre fel is fedezték, másfél éve pedig nagyot is robbantott a minicévéként üzemelő Workkal, amit aztán egyre jobb és jobb dalok követtek, mint a Bounce, a Change Your Life vagy legutóbb a Fancy. Rég óta várunk egy új hip-hop dívára, a szőke, bombanőként ketyegő Iggy pedig tökéletes is lehet erre a szerepre, klipjeit és a köré épített promóciót elnézve pedig a kiadó nem is sajnálja rá a pénzt, így a hölgynek nagy jövője lehet. Az első albumért, a The New Classic-ért a kritikusok nincsenek oda, így valamin még biztos van dolgozni, de aki az első albumáról négy ilyen remek kislemezt dob ki, ilyen eredetiséggel, az megér egy sanszot.