Harmony Rooftop Yoga – Harmóniaszint tetőfokon

A századforduló nagy magyar írói előszeretettel pihenték ki a péntek esti dorbézolásokat valamelyik fővárosi fürdőben, minket pedig az a megtiszteltetés ért, hogy ezt a kedves hagyományt múlt szombaton pár órára újra életre hívhattuk, hiszen a szokásos péntek esti láz után ott lehettünk az első Harmony Rooftop Yoga órán, hogy 21. századi módon méregteleníthessük szervezetünket. 

A tetőteraszos szórakozóhelyek iránti őrület úgy két évvel ezelőtt hágott a budapesti házak ormára, azóta pedig már megannyi helyszínen élvezhetjük a finom koktélok és a budapesti panoráma őrülten romantikus párosát. Egy nem várt hozománya volt a tetőbárok elszaporodásának a rooftop yoga gyakorlatának meghonosodása, aminek köszönhetően most már napsütésben-hóesésben áldozhatunk a testi-lelki harmónia oltárán. Egyik ilyen a szeptember 26-án első alkalommal megtartott Harmony Rooftop Yoga sorozat, amelynek a soron következő felvonásaira már jó előre beteltek a helyek (szerencsére az október 24-i kikapcsoló-kurzusra még lehet jelentkezni).

Ez persze nem is csoda, hiszen a zseniális helyszínnel még olyan, a jógától egészen eddig ódzkodó embereket is meg tudnak szólítani, mint jómagam. A jógaórák színhelyéül ugyanis a márciusban megnyílt Aria Hotel High Note SkyBar-ja szolgál, amelynek részben fedett tetőteraszáról olyan kilátás nyílik a szomszédos Bazilikára vagy éppen a távolban szemközt szétterülő Budai Várra, hogy örömmel álltam elébe csakráim megtisztításának, holott tudtam, frissen vásárolt rózsaszín jógamatracom és én kemény másfél órának nézünk elébe.

Zord, csöpögős, szeptember végi szombat reggel révén (az órák fél tízkor kezdődnek) nem a szabad ég alatt, hanem padlótól plafonig érő, elhúzható üvegablakok mögött tartotta meg az órát a Mandala stúdiókból ismert Szappan Petra jógaoktató, aki már az elején hangot adott a bennem is motoszkáló felismerésnek, miszerint annál ideálisabb időt el sem lehetne képzelni egy jógaórához, amikor a természet szolgáltatja a zenét a meditációba süppedéshez (amiben azért egy kis visszafogottan lüktető downtempo is besegített). A Bazilika koránál idősebbnek látszani akaró tornyai, a szürke felhők és az üvegablakokon megpihenő esőcseppek megadták azt a harmonikus alaphangot, amire az embernek egy álmos szombat reggelen egy vadidegen helyen szüksége van.

A bő másfél órás vinyásza flow foglalkozás spirituális sallangoktól mentes, dinamikus és felszabadító volt – ennek ellenére a nem túl erőt próbálónak tűnő ászána mozdulatsorok úgy megizzasztottak, hogy a végére egy konkrét tócsa gyűlt össze azon a ponton, ami felett a fejemet tartottam, akárhányszor a „hegy” pozitúrába igyekeztem vágni magam – mindeközben természetesen a többiek még csak ki sem vörösödtek. Az óra flow-ja egyébként olyan jól sikerült, hogy a fináléba átvezető pihenő során többször is az édes álom határáról voltam kénytelen visszarántani tudatomat, szinte emberfeletti önkontrollról téve tanúbizonyságot – elsősorban magam felé.

Az óra végeztével az Aria Hotel kékes félhomályba burkolózó spa részlegére vonult át a kis csapat hedonistább része, ahol úgy érezhettük magunkat mint egy török pasa: többek között fűtött medencét, egy jakuzzit, egy eukaliptuszos gőzfürdőt és kétféle szaunát állított a hotel hadrendbe szombat délelőttünk még tökéletesebbé tételéhez.

Vizy Márton


Harmony Rooftop Yoga VOL. II

Kapunyitás: 9.00
Jóga óra: 9.30-11.00
Pihenés, Harmony Spa használat és jóga brunch: 11.00-14.00

Oktató: Szappan Petra, jógaoktató

Részvételi díj: 5.000 HUF / fő, mely az alábbiakat tartalmazza:
-> Aria Signature Frissítő ital
-> HARMONY SPA használat az eseményt követő 2 órában

Egészségmegörző Jóga brunch ára 3.000 HUF / fő, mely az alábbiakat tartalmazza:
-> Zöldéségmártogató szelekció
-> Zöldséglé
-> Croissant
-> Forrásvíz és tea

Jegyek elővételben: Aria Hotel Budapest

Regisztráció & további információ: Parti Regina, Spa Manager elérhetőségein
email: regina@ariahotelbudapest.com
tel: +36-30-6971544

Részvételi szándékodat kérünk, hogy az alábbi e-mail címen jelezd: regina@ariahotelbudapest.com

Kérjük, hogy jóga matracot legyetek kedvesek hozni magatokkal!