Hamisíthatatlan összművészeti zsongás a belvárosban

A Zsidó Művészeti Napok idén nyáron először kerül megrendezésre Budapesten. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen kívánja bemutatni az érdeklődő közönségnek.

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak.


Lajkó Félix Trió

Uránia Nemzeti Filmszínház, június 2., 19:00

Lajkó Félix ezúttal vonós triójával lép színpadra. A művész olyan önálló műfajt teremtett, ami csak rá jellemző, hangzásvilága, virtuozitása egyedi és utánozhatatlan. A friss Liszt Ferenc-díjas kivételes érzékenységű, zseniális művész közkedvelt szerzeményei mellett új kompozíciókat is hallhat a közönség.


A 100 Tagú Cigányzenekar jubileumi koncertje

Mazel Tov – Tavesz Baktalo


Budapest Kongresszusi Központ, június 5., 19:00

A Zsidó Művészeti Napok legnagyobb szabású koncertjét a vonók ördögei, a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar adja június 5-én, ünneplésre hívva a közönséget. Az esten  különleges műsorra számíthat a hallgatóság, hiszen a klasszikus művek, a vérpezsdítő cigány muzsika és zsidó zene mellett kiváló szólisták is fellépnek.

Ripoff Raskolnikov Band

A38, június 11., 21:00

A blues fenegyerekeinek füstös session-je a budapesti éjszaka látványával párosul a Zsidó Művészeti Napokon, hiszen Ripoff Raskolnikov és Littel G Weevil június 11-én az A38 Hajón játszik. A fiatalon utcazenészként Európát végigcsavargó, örökös kívülálló gitáros-énekes egyedi hangzásvilága ötvözi az európai zenei hatásokat az afroamerikai gyökerekkel. Little G Weevill blues gitáros, 2004-től Amerikában él és zenél. A koncerten saját dalait játssza, majd csatlakozik Ripoff Raskolnikovhoz és zenekarához, tehát igazi blues session várható az A38 Hajón ezen az estén.


Tel Aviv Party


Mazel Tov, június 11., 23:00

Június 11-én egy hatalmas szombat esti party varázsolja Tel Aviv tengerpartjának hamisítatlan atmoszféráját Budapest egyik leghangulatosabb és legzöldebb gasztro-kult lugasába, a Mazel Tovba. Azt est sava London, Párizs és New York után végre Budapesten, DJ Nadav Neeman és partnere Guy Shomroni, borsa pedig a DART táncos csapata, akik Berlin, Figueres és Budapest kortárs színpadai után a Mazelben fogják izzítani a táncparkettet.

További információk ITT!