Hálaadásnapi Vacsora a Corso Étteremben

Te miért szoktál hálát adni? Tekintsünk el a ma oly divatosan tervezett hálaadásra buzdító könyvektől, amelyek a mindennapok aggodalmát és stresszét igyekeznek mázzal elfedni. A hálaadás igazi célja az emberi jó érzések felerősítése és belső erővé formálása. Amennyiben közösségben tudjuk ezt gyakorolni, nyert ügyünk van, hiszen van kivel megosztani az örömünket és lendületet formálni az előttünk álló kihívásokhoz.

A hálaadás hagyománya egészen a XVII. századig nyúlik vissza, amikor is az első amerikai telepesek zord körülmények között kellett, hogy átvészeljék az első kemény telet az ’új világban’, majd az indiánok segítségével sajátították el a növénytermesztés és vadászat helyi fortélyait. Következő ősszel bőséges termést tudtak betakarítani, így hálájuk kifejezéséül ünnepséget rendeztek. Ennek hagyományaként a hálaadó aratási ünnepségek rendszeressé váltak és elterjedtek a kontinensen. Bár a Hálaadás kifejezetten amerikai ünnep, az Európai kulturális szokások is kezdik átvenni e jeles alkalmat bensőségessége és meghitt kapcsolódási jellege miatt. Az Amerikai Egyesült Államokban november negyedik csütörtökén tartják.


Ekkor sokan kiveszik a rákövetkező pénteket is, alkalmat teremtve egy négynapos hosszú hétvégére, amikor is messze földről összegyűlhet a nagy család és rokonság egy örömteli találkozás keretében. Jellegzetes vacsora ekkor az egyben sült pulyka töltelékkel, krumplipürével, zöldbabbal, áfonyaszósszal és az elmaradhatatlan sütőtöktortával. Vegyél részt te is a hálaadásban és elevenítsd fel az élet szépségét és csodáit szeretteid körében, melyhez a kiváló hangulatról és ízletes Hálaadásnapi Vacsoráról a Corso Étterem Executive Chefje, Gullner Gergő gondoskodik.