Ha bulizni kell, az eső sem lehet akadály

Kánikula, strandolás, sportprogramok és „csak szabadon” életérzés – elvileg erről szólt volna az idei EFOTT is, végül mégis a gumicsizmáké és esernyőké lett a főszerep. Ettől függetlenül így is hatalmas bulit csaptak a fellépők.

Szombat éjjel szólt közbe az időjárás, és alakította át az EFOTT programját az erős esőzés. A zenészeket ekkor összekovácsolta az esőterv, a vihar közöttük is igazi csapathangulatot teremtett. Eltökélték, hogy ha már rövidebb időt töltenek a színpadon, kihozzák az estéből a maximumot, és meghálálják a közönség állhatatosságát. Marsalkó Dávid szerint az eső nem lehet a buli akadálya.


„Hatalmas élmény nagyszínpadon zenélni, de sátorban is örömmel álltunk a közönség elé. Néhány számot ugyan ki kellett húzni a repertoárból, de így igazi rock’n’roll hangulat kerekedett” – mondta el a Halott Pénz frontembere, aki zenésztársaival a legnépszerűbb dalokat sűrítve adta át a hallgatóságnak.

Hasonlóan vélekedik Vitáris Iván is:


„Ahhoz, hogy az utolsó este így egyben legyen, minden zenész rugalmasságára és a közönség kitartására is szükség volt. Ezzel pedig egy pillanatig sem volt probléma. Mindenképpen színpadra akartunk állni, meghálálni a közönségnek, hogy itt vannak velünk, és lenyomni a legjobban várt dalokat. Tudtuk, hogy a körülmények ellenére ez egy nagyon király buli lesz, és igazunk lett!”  – lelkendezett az Ivan & the Parazol énekese, akivel Gaxsta Zolee, Puskás Peti és Felcser Máté is egyetértett.

Az EFOTT idén 65.319 résztvevővel zárt. Az egyhetes fesztivál alatt a legkomolyabb baleset egy mélysebes lábsérülés volt. Idén a koncertek mellett a különböző sport- és turisztikai programokra mutatkozott a legnagyobb érdeklődés, de sokan éltek a kiegészítő élmény-, valamint kulturális lehetőségekkel.