Gyógynövények titkai a Balaton

A Balaton gyógynövényeivel több helyszínen, sőt rendezvényen is találkozhatunk a nyár folyamán. Nézzük hol!

Gyógynövényfalu


A Gyógynövényfalu a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szélén fekszik egy szőlőhegyen, Reziben. A varázslatos helyszínt azoknak ajánljuk, akik szeretnének kicsit elbújni a rohanó hétköznapok elől, vagy csak egyszerűen szeretnének közelebb kerülni a természethez.

A háziak rendszeresen szerveznek gyógynövénytúrákat és különböző egészségügyi szemináriumokat, de találunk itt művészi, relaxációs, masszázs és wellness lehetőségeket is bőven.

  • Rezi, Kültelek 2907 (Hárságyi utca mellett)
  • +36.30.315.2202
  • Nyitva: április 1-től
  • www.welovebalaton.hu

Gyógynövény-völgy


Gyógynövény-völgy névre hallgató ökoturisztikai látogató- és oktatóközpontot adtak át tavaly Zánkán. A látogatóközpontban kisfilmek vezetnek be bennünket a növények világába, amiket aztán meg is nézhetünk a park területén. Ha megvannak az egyes fajok, azt is megtudhatjuk, milyen jótékony hatásaik vannak, mire használhatók. A kézműves manufaktúrában megismerhetjük a növények feldolgozását is, és saját gyógynövényes emlékeket is készíthetünk.


 

Cserszegtomaj


Cserszegtomajon 3 éve élvezhetjük a természet közelségét, miközben még inkább megismerjük azt. A zöldben kialakított közösségi terekben rendezvények várnak minket, de élvezhetjük az illatos fűszerkertet vagy a fákból kialakított zöld folyosót is. A 2500 nm-es „szabadidő-ökológiai kultúra-környezeti nevelési” mintapark, mely hol közvetlen, hol közvetett módon fogja befolyásolni az oda érkezők gondolkodását. Találkozhatunk a madárbarát kerttel, gyógynövény-és füvészkerttel, a közösségi játékokra alkalmas szabad területtel, de a zöld tetővel is, ami a bemutatóház felett, vagy épp a kerékpár tároló mellett található.

 

További helyek rengeteg gyógynövénnyel


 

Rendezvényajánló:

Gyógynövénynap – Denevér éve a Levendula Házban augusztus 6-án


A nap folyamán megismerhetjük és megfigyelhetjük a levendula lepárlás módját. A foglalkoztató teremben levendula zsákot varrhatunk és a belépőjegy megváltásával meghívnak mindenkit egy csésze teára, aki magával hozza saját bögréjét.