Grand Hotel Budapest, tini sci-fi és törtető vőlegény a héten a mozikban

Csupán három film jut ezen a héten a mozivásznakra Magyarországon, ám ezekből kettő is ígéretes darab lesz. Végre megérkezik a hónapok óta várt A Grand Budapest Hotel az év egyik legizgalmasabb szereposztásával, felfedezhetjük egy új tiniműfaj születését A beavatottal, mely minden korosztálynak jelenthet valami izgalmasat, továbbá jön a Pofázunk és védünk is, ami első blikkre inkább lesz fárasztó mint jó, de ki tudja miből lesz a cserebogár…A Grand Budapest Hotel – Grand Budapest Hotel

Hónapok óta várunk rá és végre itt van! Wes Anderson legújabb filmje,Grand Budapest Hotel középpontjában Gustave H áll, egy szálloda népszerű portásra, aki rendkívül jó kapcsolatot ápol a hotel vendégeivel. Mindenkinek ő a kedvenc alkalmazottja, míg meg nem hal egy idős vendég, a gyilkosság első számú gyanúsítottja pedig nem más lesz, mint Gustave, akinek ügyén nem segít az sem, hogy a kedves hölgy ráhagyott egy igencsak értékes festményt. Azon kívül, hogy a filmben számtalanszor elhangzik imádott fővárosunk neve, más élmények is várnak a nézőkre – például a szereposztást, melyek olyan nagy sztárok színesítenek, mint Ralph Fiennes, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton vagy Tom Wilkinson.


A beavatott – Divergent

Lassan de biztos kinőnek a fiatalok is a vámpírkönyvekből és átállnak a sci-fikre, ennek hála pedig a filmesek is kezdik felfedezni, hogy ez a generáció is kapható a komolyabb filmekre – éppen ezért kerülhet most a vászonra Veronica Roth regénytrilógiájának első kötete. A történet Chicagóban játszódik, egy olyan világban, ahol a 16 évesek egy különleges tesztsorozat után bekerülnek a társadalom öt csoportjának egyikébe. Beatrice esetében a teszt rosszabbul nem is sikerülhetne, elfajzottnak titulálják és döntenie kell: vagy titkolózik vagy pedig bujkál – egy biztos, mindkét lehetőség nagy hatással lesz családjára és barátaira is. Aztán Beatrice felfedezi a Bátrakat… Az érdekes történethez érdekes trailer is társul, miután pedig az Oscar-díjas Kate Winslet is szívesen adta nevét a produkcióhoz, még valami jó is kisülhet belőle.


Pofázunk és végünk – Ride Along

Ismét kidobott magából Hollywood egy afroamerikai zsarukra építő humorbombát, aminek már a trailere első fél percében elhangzik egy tálib és fehér vicc, plusz a megengedettnél magasabb hangfekvésű kiabálás. A nagydumás srác el akarja venni barátnőjét, akinek lobbanékony testvére nem igazán bírja a hugica vőlegényjelöltjét. A kínos szituáción nem sokat segít, hogy a két férfinek együtt kell járőröznie, ráadásul a vőlegény belebonyolódik egy bonyolult nyomozásba is – viszont legalább eltökélt. Meg akar mindenkit győzni arról, hogy jó férj lesz. Sok-sok üres poén és rengeteg kiabálás.