Eleged van a töltött pulykából meg a rác pontyból? Sem a neten, sem a könyveidben nem találsz tisztességes karácsonyi receptet? Van megoldás.
A Karácsonyi konyha legfőbb erénye, hogy már az előszóban figyelmeztet az alapvető hibákra: egy napon kitakarítani és egy jót főzni szinte lehetetlen, főleg 20 főre, egyedül. A legfőbb üzenet: mindenre idő kell, előkészületekre, de a pihenésre is gondolnod kell. Mert főzni csak örömmel érdemes, még akkor is, ha egy egyszerű krumplipüréről van szó – amely egyébként nem szerepel a kötetben.
Ehelyett vannak például könnyen elkészíthető, mégis látványos desszertek – klasszikusak és különlegesek egyaránt, de ugyanez értendő a főételekre is. Van itt oldalas zöldségágyon, de van garnéla pastisszal és édesköménnyel. Sok praktikus tanács is megbújik a receptek között, a sajtfondü mellé például nem feltétlenül jut az ember eszébe a cseresznyepálinka, de lehet, hogy érdemes kipróbálni?
Karácsonyi konyha
Art Nouveau, 2011.