FUNZINE kedvenc édességek

Az Édes november végéhez közeledve mi is eláruljuk, hol vannak a gyenge pontjaink. A FUNZINE csapat köztudottan örömmel hódol a kulináris élvezeteknek, az édességek pedig kiemelten fontos helyen állnak. Puszta szerencse, hogy sok a születésnap, a kedves partner és akad lelkes cukrász is a csapatban, így biztosan nem esik le nagyon a vércukorszintünk… 

A legnehezebb talán az volt, hogy egyet nevezzünk meg…

ZOLI: „Az én kedvenceim évszakonként változnak. A tél közeledtével a somlói galuska és a palacsinta (rakott, Gundel) a favorit. De a kedvencek között van a brownie és a natúr krémes is.”


Előkerültek az utánozhatatlan családi különlegességek is:

BARBI: „Az én végzetem a túrós és gyümölcsös piték, sütik és/vagy rétesek. Könnyed, gyümölcsös, változatosan kombinálható. A mamám meggyes-túrós rétese a legjobb.”


Van, aki nem konkrét sütiért, hanem bizonyos kombinációkért rajong:

KRISZTI: „Nincs konkrét kedvenc, csak legyen minél krémesebb, minél kevesebb tésztával, az pedig semmiképp se legyen száraz. Cukor módjával. Ennek a kritériumnak például a krémes tökéletesen megfelel. De a túrórudi is jöhet.”

Van, aki egy-egy fajtát szeret szenvedélyesen:

KRISZTA: „Kürtőskalács és kekszek minden mennyiségben, fajtában, ízben…”


Egészen konkrét válasz is érkezett:

IMOLA: „Francia típusú krémes (mille feuille), ha finoman készül (anyukám/nagymamám receptje szerint): ropogós, de mégis omlós a lapja, a vaníliás krém pedig isteni.”


PETRA: „Számomra a mákos guba az abszolút favorit, méghozzá embertelen mennyiségű mákkal! Egyetemi éveim alatt ragadt rám: a lakótársam imádta, én pedig elképzelni sem tudtam, hogy lehet ennyire szeretni ezt a furcsa ételt . Addig-addig kínzott a látvánnyal, hogy egyszer csak már nekem is kedvem támadt megkóstolni – ekkor értettem meg, miért képes ennyit megenni belőle: függést okoz!”


Ha már szóba került a függés…

SZILVI: „A hideg csoki roppanása, amikor ráharapok, és az isteni krémes túró keveredése leírhatatlan és pótolhatatlan élményt nyújt! Azért praktikus, mert alkalmanként kiválóan helyettesíthető vele bármelyik étkezés, reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt tökéletes! Nagy mennyiségben való fogyasztása számomra abszolút normális dolog, viszont nagyon veszélyes is, mert függőséget okoz! Ez természetesen a Pöttyös Rudi.”

ÁGI: „Ági vagyok és szintén túró rudi függő. Mindenben egyetértek Szilvivel, de nekem valahogy így Karácsonyhoz közeledve karácsonyi édesség jutott eszembe és az nem más mint a diós bejgli, a Nagymamám diós bejglije. Ezt a finomságot én csak évente egyszer élvezhetem, így már eljutottam oda, hogy dec. 24-én a bejglit jobban várom mint az ajándékok kibontását.”


Most jöjjön az örök klasszikus: a csokoládé…

VIKI: „Csoki mousse! Könnyed, habos, és tökéletesen visszaadja a csokoládé ízvilágát, ellentétben a süteményekkel. Egy kis reszelt narancshéjjal megszórva még csodálatosabb élmény.”


És aki sütni is imád:

VERA: „Az elmúlt bő egy évben cukrásznak tanultam a kollégáim lelkes és önzetlen(?) támogatásával. Nem nagyon tudok kiemelni semmit. Most például hetek óta puncsos minyon kívánásban szenvedek. Keresem a tökéletest…”