Ha nyár és meleg, akkor egyértelműen fröccs. Kevesen vannak, akik ne erre esküdnének nyári szomjoltónak, mert ez sokkal több, mint bor és szóda. A fröccs művészet. Rengeteg fajtája van, 4et, 5-öt azért mindenkinek illik ismerni. Az, hogy rozé vagy fehér, esetleg nagy ritkán vörös az a fröccs, már ízlés kérdése.
De mitől lesz jó a fröccs?
Természetesen elsőként kell hozzá egy jó minőségű bor. A fröccsöt ajánlott a legfrissebb évjáratú, reduktív eljárással készült borból elkészíteni! Fontos még az is, hogy előbb a szóda (és nem ásványvíz!), majd a bor kerüljön a pohárba.
Az utóbbi évek nagy divatja lett a rozéfröccs – a jó fröccshöz inkább a fanyarabb stílust képviselő borokat ajánljuk. Roséból vagy más, minőségi balatoni borból az alábbi programokon és helyeken válogathatunk kedvünkre:
Válogatás a balatoni fröccsöző programokból
- 2016.06.18.: III. Máriai Merlot Rosé Fesztivál, Balatonmáriafürdő
- 2016.07.06-09.: Csopaki Fröccsöntő, Csopak
- 2016. 07.21-24.: IV. Rosé Fesztivál, Zamárdi
- 2016.07.22-24: Jazzfröccs, Keszthely
- 2016.07.29. – 08.07.: Fröccsfeszt, Siófok
Válogatás a fröccs-, és bor teraszok közül:
- Vinoteca Cocktail Bár & Fröccsterasz, Keszthely
- Folly Arborétum, Borászat és Borterasz, Badacsonyörs
- Dobosi-Stier Borpince és Fröccsterasz, Badacsony
- Bor és Szóda, Balatonalmádi
- Egy csipet nádas, Siófok