Forrócsoki Budapesten? Ide gyere! – II. rész

El is érkezett második részéhez forrócsokis válogatásunk, amiben ismét egy szép csokornyi helyet szedtünk össze, hogy egész télen legyen hol úsznotok az édességtengerekben. Néhol a választék nagysága, néhol a minőség, néhol pedig mindkettő mérvadó, egy biztos, rosszul érezni egyik kávézóban sem fogjátok magatokat. Édességre fel! 

Az első részt megnézheted ITT!

VinoWonka


Eddig is el voltunk bűvölve a VinoWonka világától, ahol a bor és a csokoládé boldog, kiegyensúlyozott házasságban élnek együtt, de az örömöket mindig lehet fokozni! A borbár nem csak kitűnő borai miatt sokak kedvence, hanem a a tél közeledtével egyre több forró-csokoládé rajongó is betér, hogy igyon egy bögre igazi forró, tejszínnel gőzölt csokipasztillákból készített finomságot. Természetesen a bögrénkbe került mennyország ugyanazt a minőséget hozza, amit a VinoWonka minden terméke – vagyis csalódás szigorúan kizárt.

1082 Budapest, Corvin sétány 2.

Rengeteg RomKafé – Avagy Míves 2.0


Ez az a teaház Budapesten, ahol kicsit mindenki otthon érezheti magát és nem csak azért, mert mindenki találhat legalább egy macit, amilyenhez hasonló őrizte álmát. A romkocsmák hangulatát tökéletesen visszaadó Rengetegben a forrócsokoládék kínálata valósággal elbűvölő – több mint húsz fajta közül válogathatunk, ami leginkább annak köszönhető, hogy a fantáziának itt aztán nincsen semmilyen határa. Minden keveredik mindennel, mindenki Tibije bátran ereszti össze a mézet, a bodzát és fagyit, a kókuszt, levendulát és a krémlikőr, a sós karamellát a kókuszos tejjel vagy a rumot a fűszeres meggyel, ha forrócsokiról van szó. Igazi édes ízorgia.

1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

Csokoládia


A Csokoládia – Budapest egyik legjobb csokibirodalma – természetesen a forró csokoládéban is remekel. A recept titkos, annyit viszont tudhatunk, hogy a finomságot 60-70 Celsius-fokon folyamatosan forgatják – ami már biztosíték is arra, hogy valami nagyon jó dologgal állunk szembe, igaz? A mennyei csodát kérhetjük ízesítés nélkül is, de fogyaszthatjuk chilivel, szegfűszeggel, mogyoróval, mandulával, vaníliával és karamellel, de még a klasszikus forró csokoládéra is kapunk tejszínhabot és csokireszeléket. Ha pedig már ott vagyunk, nézzünk is szét, hiszen könnyen találhatunk olyan apróságokat ajándék gyanánt, amikkel remekelhetünk minden karácsonyi ajándékozáson.

1114 Budapest, Könyves György u. 5.

Briós


A Pozsonyi utca sokak szerint Budapest egyik legcsaládiasabb környéke, ezért is illik bele tökéletesen az ugyancsak családias Briós, mely a világ egyik legjobb csokoládéjából, a Lamborghiniből készíti forrócsokijait. Hat ízben élvezhetjük a forró édességet, kipróbálhatjuk a klasszikusat, mentásat, narancsosat, fehéret, mogyorósat és chiliset is. Már 7:30-tól vár minket a reggeli menü, de a levesek és szendvicsek is isteniek és valljuk be: a forrócsoki minden egyes napszakba belefér… Érdemes figyelni a napi menükre is!

1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

Vintage Garden


A Vintage Garden forrócsokizás közben is bizonyítja, hogy nem csak a lélegzetelállító dizájnért érdemes imádni. Bár a forrócsoki kínálat nem olyan grandiózus, a három klasszikus íz – fehér- tej és étcsokoládé – minőségükben kiemelkedőek, ráadásul akár mindhármat kipróbálhatjuk egyszerre, habár ajánljuk, hogy inkább maradjunk egy pohárnál, hiszen mindegy íznek más és más a varázsa. Az édes csodát Magyarország legstílusosabb kávézójában pedig már tisztán karácsonyi hangulatban fogyaszthatjuk el, akár egy karácsonyfa, akár egy szánon (!) ülve! Ha pedig már édesség, ajánljuk az oreós tortát. Ha már bűnözünk, bűnözzünk komolyan!

1074 Budapest, Dob u. 21.

Farger kávézó


Az aprócska kávéházban gond- és stresszűző perceket kínálnak, na meg remek forrócsokikat! A kínálat nem olyan kiemelkedően speciális – van házi és csilis étcsokoládé, tejcsokoládé és fehér étcsokoládé – ám a minőségük minden képpen kiemelkedik az átlagtól. A Farger kutyabarát kávézó, vagyis a kellemes téli forrócsokizásra a kedvencünket is vihetjük, sőt, még a gyereket is, aki ugyancsak kellemesen töltheti el az időt a színes ceruzák és képregények között. Oh, és forrócsokit persze ő is ihat!

1054 Budapest, Zoltán u. 18.

Gelarto Rosa


A belváros szívében dobogó Gelarto Rosa sokak számára egyenlő a minőségi és rendkívül dekoratív fagylaltokkal – igazuk is van! – viszont nem szabad elfeledkezni isteni forrócsokijukról sem, amiben szabályosan megáll a pohár. Ezek után nem is csoda, hogy a város egyik legjobbjának nevezik, ugye? Persze ha már ott járunk legyünk szemtelenek a téllel és nyaljunk el egy fagyit is, jobb kombót hirtelen nem is tudunk elképzelni mint egy kis hideget a meleggel!

1051 Budapest, Szent István tér 3.