Film hírek a nagyvilágból

Összeállításunkból megtudhatod részeg volt-e Mark Wahlberg egy tévéinterjú alatt, vagy hogy Vin Diesel a rajongókra veti vigyázó szemét,valamint kiderül az is, hogy Morgan Freeman nem hisz Istenben.

Visszalopta magát a toplista élére a Személyiségtolvaj

Ismét az észak-amerikai mozis toplista élére került a Személyiségtolvaj, dacára annak, hogy három hete mutatták be. A film a héten átlépi a tengerentúlon a 100 millió dolláros álomhatárt, ami igen szép teljesítmény egy korhatáros vígjátéktól. A sikert elsősorban a Melissa McCarthy-Jason Bateman páros vonzerejének tulajdonítják, akik ámokfutásuk során nem ismernek sem illemet, sem határt. A színésznő piti, ám gátlástalan bűnözőt alakít, aki ellopja egy derék menedzser (Bateman) személyiségét, hogy az ő kontójára költekezhessen. Hősünk a hölgy nyomába ered, aki időközben a maffiát is magára haragította, ezért a furcsa páros űzött vaddá válik.Vin Diesel a rajongókra veti vigyázó szemét

Pontosan tudja Vin Diesel, mit várnak tőle a rajongói, ugyanis folyamatos a kommunikáció. Az akciósztár sorozatának, a Halálos iramban-nak csaknem 25 millió lájkolója van a Facebookon, maga a kopasz színész pedig 39 millió rajongóval büszkélkedhet. Amióta kijöttek a Halálos iramban 6 előzetesei, ettől hangos a közösségi média, és erről a filmről sokkal élénkebb a csevej, mint a tavaszi-nyári moziszezon többi nagy durranásáról. A sorozat alkotói oda is figyelnek a rajongókra, és nem csak az általuk kedvelt szuperkocsikat illesztik be gondosan a filmekbe, hanem a legnépszerűbb sztárokat is. Így került be az előző Halálos iramban-opuszba Dawyne Johnson – a pankrátorból lett akióhős természetesen a hatodik résznek is egyik főszereplője, mert beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A rajongók szavazták vissza az egyik legszexisebb latin színésznőt, Michelle Rodriguezt is, akinek karakterét sajnálatosan megölték a negyedik részben. Egyes híresztelések szerint újabb nagy sztár kerül a sorozatba: Jason Statham, akit egyszer már felkértek, de nem vállalta  aztán állítólag mégis a producerek tenyerébe csapott. Bennfentesek úgy tudják, hogy Statham lesz majd a hetedik rész főgonosza – hacsak a rajongók másra nem szavaznak… Mondani sem kell, hogy a meglepően jó színészi képességeket felmutató harcművész, Gina Carano is népes rajongótábora aktivitásának köszönheti, hogy bekerült a Halálos iramban-sorozat csapatába. (Fast & Furious 6 – hazai bemutató: 2013. május 23.)

http://youtu.be/pyDS7bQcWLo

Morgan Freeman nem hisz Istenben

Kétszer is eljátszotta Istent a filmvásznon, ám meglepő módon Morgan Freeman nem hisz a Mindenhatóban. Ezt a tényt ugyan nem reklámozza, de legutóbbi interjújában azért bevallotta. „Világnézetem nem támogatja azt az elképzelést, hogy egy teremtő lény, akit nevezhetünk Istennek is, a maga képére és hasonlatosságára alkotott meg minket – fogalmaz kissé körmönfontan az Oscar-díjas sztár. – Ezzel szemben mégis úgy vélem, hogy Isten létezik, hiszen mi találtuk ki magunknak, hogy hinni tudjunk benne.”

Morgan Freeman legközelebb egy titokzatos figurát alakít a Feledés című filmben. A Tom Cruise főszereplésével készült nagyszabású sci-fiben ő játssza azt a karaktert, aki felvilágosítja a főhőst, mi történt a Földdel az idegenekkel vívott pusztító háború után.

http://youtu.be/Idy1d1C8_9s

(Oblivion – hazai bemutató: 2013. április 11.)

Mark Wahlberg józan volt a tévéinterjú alatt

Mindenki azt hitte, hogy egy kicsit a pohár fenekére nézett Mark Wahlberg, mielőtt interjút adott Graham Nortonnak a UK TV műsorában, ám ez nagy tévedés. Wahlberggel küzdelmes ifjúsága idején valóban előfordult, hogy felöntött a garatra, ám négygyerekes családapaként ez már nem történhet meg vele – vagy ha netán mégis, akkor sem élő adásban. De akkor miért ült a korosodó brit műsorvezető ölébe, és miért simogatta a mellkasát? A megfejtés egyszerű: viccből. „Viccesek akartunk lenni, tetszik tudni, mint egy vígjátékban – magyarázza a színész legújabb interjújában. – Csak hát nem úgy sült el a dolog, ahogy szerettük volna.”

http://www.youtube.com/watch?v=VsAqrrW3ZJc

(08:31)

Wahlberg hamarosan a Transformers 4-ben (hazai bemutazó: 2014. június) áll a kamerák elé, amely Michael Bay rendező szerint egy új robotos trilógia nyitódarabja lesz. Előtte azonban az ugyancsak Bay által rendezett Izomagyak (itthoni bemutató: 2013. augusztus) című tarantinós stílusú filmben lesz látható: Dwayne Johnsonnal együtt testépítőket alakítanak, akik emberrablásból szeretnének meggazdagodni, ám merész kezdeményezésük véres káoszba torkollik, mert a sok szteroidtól bal kezük nem tudja, mit csinál a jobb.

http://www.youtube.com/watch?v=2aKDwLpX0Ms