Filmes tábor a Korda Filmparkban

Forgass, szinkronizálj, szerepelj, ismerj meg minden titkot! Filmes tábort indít a Korda Filmpark a filmkészítés iránt érdeklődő fiataloknak.

2016 nyarán három turnusban indul az élményben és szakmai tartalomban gazdag tábor a Korda Filmstúdió filmes szakemberei és a Filmpark animátorai vezetésével.

Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontja, a Budapesttől 30 km-re, Etyeken található Korda Filmpark 7-14 éves fiatalok jelentkezését várja oda, ahol a filmek szerelmesei felfedezhetik a filmgyártás titkait, megismerhetik a törpék és óriások, az óceánjárók gigantikus jeleneteinek hátterét, és számos filmes kulisszatitkot.

A Korda Filmstúdióban olyan produkciók készültek, mint a Hellboy II. (Az Aranyhadsereg), a Boszorkányvadászat, a Borgiák, A katedrális (Az idők végezetéig), a Mentőexpedíció. A nagy amerikai alkotások díszletei és stúdiói között tanulhatnak a gyerekek a filmkészítés alapjairól.

Kikből áll egy filmes stáb? Megismerik a filmkészítés folyamatában résztvevő filmes szakemberek munkáját, valamint betekintést kaphatnak abba a folyamatba, ami a filmötlettől a megvalósulásig történik.

Nem csak megismerik a Green Screen technikát, de el is készítik saját kisfilmjüket. Hiszen ki nem vágyott arra, hogy ünnepelt mozisztár legyen. Most teljesülhet a gyerekek kívánsága a kamerák kereszttüzében. A program keretében rövidfilm készül, ahol belekóstolhatnak a forgatás hangulatába, a színészek és a stábtagok munkájába. A Korda Filmstúdió szinkronstúdiója pedig lehetőséget ad az igazi hangutómunkára. A gyerekek saját hangjukat kipróbálva ismerhetik meg szinkronizálás folyamatát hangmérnök-szinkronrendező irányításával.

A Korda Filmstúdió 15 000 nm-es kültéri díszlete izgalmas barangolásra hívja a gyerekeket New York utcáiba, a középkori Firenzébe, Velencébe, Rómába, valamint találkozhatnak állati „sztárokkal” és a filmekben szerepelt állatok idomárjával is.

Piroch Gábor kaszkadőr és tanítványai a kaszkadőrök munkájába avatja be a gyerekeket, Tajti Ervin lovasíjásszal pedig a Lovasíjász című dokumentumfilm nyomába erednek a fiatalok. A DA VINCI Learning tv-csatorna interaktív játékokkal, tudományos kísérletekkel, ismeretterjesztő filmekkel várja a táborozókat.

Turnusok: I.: 06.27 – 07.01., II.: 07.04 – 07.08., III.: 07.11 – 07.15. (angol nyelven: 7.04.-07.08.)

www.kordafilmpark.hu és tabor@kordafilmpark.hu