Filmdömping 2014 utolsó hetében

Ha már unjuk a bejglit, a szaloncukrot és a családi látogatásokból is sok volt, meneküljünk el moziba, hiszen december – és 2014 – utolsó hetében bőven várnak ránk premierek, méghozzá nem is akármilyenek. Az egész család beülhet az Asterix és Obelix-re, és az Éjszaka a múzeumban harmadik része is kiszolgálja minden korosztály ízlését. A hetedik fiú, a Hogyan írjunk szerelmet és az Újrahasznosított szerelem már inkább a nagyobbaknak való, míg a Shirleyt az igazi ínyenceknek és műrajongóknak ajánljuk.

Asterix és Obelix – Az istenek otthona


I.e. 50, immár egész Gallia a rómaiaké, kivéve egy apró falucskát, akik minden támadásnak ellenállnak. Julius Ceaser viszont ravasz tervet eszel ki – az apró településen megépíti az Istenek otthonát, amiben bemutatja, hogy milyen élet is vár rómaiként a gallokra. A falu népe gyorsan bedől a csábításnak, ám hamarosan érkezik Asterix és Obelix, akik gyorsan gatyába rázzák az elvarázsolt ellenállókat.


Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka


Ezúttal Nagy-Britannia éjszakái keltik életre a Ben Stiller által őrzött múzeumi alakokat, akiknek sorsa nagy veszélybe van. Ideje cselekedni! A felnőttek által is könnyen érezhető családi film harmadik részében most közelebb kerülhetünk az egyiptomi nagy uralkodóhoz, egy ősemberhez és sajnos ezzel a filmmel búcsút vehetünk Robin Williamstől is. Utóbbi szomorút tényt leszámítva az ünnepi időszakban több mint tökéletes!


A hetedik fiú


Egy távoli korban kipusztulás vár az emberiségre. Egy évszázadok óta őrzött boszorkány, Malkin Anya megszökik fogságából és készen áll arra, hogy minden gonosz erőt összehívva ráuszítsa erejét a világra. A korábban őt foglyul ejtő Gregory Mester csak a hetedik férfi hetedik fiában bízhat, Tom Wardban, akinek betanítására kétségbeejtően kevés ideje marad.


Hogyan írjunk szerelmet

Nem múlhat el év (fél év?) egy olyan szerelmes film nélkül, amiben ne szerepelne Hugh Grant. A sármos brit színész ezúttal egy, a szakma által már meglehetősen hanyagolt forgatókönyvírót játszik, akinek ügynöke csupán egy állást tud megkaparintani – tanár lesz egy apró egyetemen. A férfi nem igazán veszi komolyan a munkát, diákjait pedig kizárólag külső alapján válogatja össze. A többi tanárral sem, kivéve egyet, akivel különösen közel kezdenek kerülni egymáshoz…


Újrahasznosított szerelem

A különleges hangulatú francia vígjátékot első blikkre már csak látványa miatt is érdemes megnézni, ám a sztori is egészen különleges. Hansjörg pedáns, anyukájával élő szemétfelügyelő, aki meg akarja szerezni Lily, egy gyorséttermi felszolgáló szerelmét. Az asszony először elutasítja a férfi közeledését, ám kislánya hamarosan tesz a románc sikerességért. A szemétfelügyelő viszont hamarosan érdekes felfedezést tesz: szíve választottja beteges gyűjtögető, ami hamar szembe fordítja a városvezetéssel.


Shirley – A valóság látomásai


A filmben Edward Hopper tizenhárom festménye elevenedik meg, a festményekből kibomló jelenetekben pedig egy elbűvölő hölgy történetét láthatjuk. Shirley vonzó, karizmatikus és emancipált színésznő, az ő személyes élményein keresztül Amerika történelmének egy különleges korszakába pillanthatunk be.