Film hírek a nagyvilágból

Tudtad, hogy Németországot lerohanták a Star Trek rajongók?  És azt gondoltad volna, hogy Tom Cruise-t kirúgták a papneveldéből?

Fejreállítja az MTV díjátadót a Tökéletes hang sztárja

A Music Television filmes díjainak átadóján még soha nem vezényelte a show-t egy teltebb idomú sztár, de most megtörik a jég. A gála háziasszonya a nem éppen anorexiás alkatú Rebel Wilson lesz, aki a Tökéletes hang című zenés vígjáték egyik főszereplőjeként a legnépszerűbb fiatal sztárok közé emelkedett. A 26 éves ausztrál színésznő egyelőre annyit árult el az április 14-ei show-ról, hogy fellépésével újra fogja definiálni a műfajt, de közelebbit nem akart mondani, attól félve, hogy a szervezők akkor nem engedik fel a színpadra. A Tökéletes hangban azért kapunk némi ízelítőt Rebel stílusából: az általa alakított Háj Amy a legkeményebb csaj az egyetemen, aki mindenkinek előre durván beszól, mert nem akarja megvárni, amíg a túlsúlya miatt csúfolják.

Az egyetemi dalversenyek világában játszódó Tökéletes hang másik főszereplője az Oscar-jelölt Anna Kendrick. A film a tavalyi év nagy meglepetése volt, mert költségei többszörösét behozta a mozi pénztárakban, és rövid idő alatt hatalmas rajongótábora alakult ki. Már készül a második rész forgatókönyve. (Pitch Perfect – hazai bemutató: 2013. március 28.)

http://youtu.be/glfYQTl-tR8

Tom Cruise nem kiugrott, hanem eltanácsolt papnövendék volt

Eddig úgy tudtuk, hogy Tom Cruise azért nem lett katolikus pap, mert rá kellett jönnie, nem neki való az ezzel járó önmegtartóztatás. Most azonban kiderült, hogy a későbbi szupersztár nem önszántából távozott az egyházi szemináriumból, hanem megváltak tőle. Az akkor még Thomas Mapotherként ismert 16 éves fiatalember közepes tanuló volt, viszont dohányzott és italozott, ami ebben a korban még elnézhető, ám amikor elcsent hat üveg viszkit a raktárból, betelt a pohár. Az atyák nem is vették volna észre a lopást, de a fiatal papnövendékek kiszöktek az erdőbe, és jól berúgtak, ami már mindenkinek feltűnt. „Ez a második év végén történt – emlékszik vissza Tom egykori osztálytársa, Shanem Dempler. – A nyár folyamán a szüleink kaptak egy udvarias levelet az iskolától, hogy nagyon szeretnek minket, de ősszel már ne menjünk vissza.”

Cruise már az egyházi iskolában bontogatni kezdte színészi szárnyait, és végül ennek a mesterségnek szentelte életét. Idővel egy másik egyház, a szcientológia híve lett, de ez már egy másik történet.

Tom Cruise-t legközelebb a Feledés című látványos sci-fiben láthatjuk Olga Kurylenko és Morgan Freeman oldalán. A filozofikus, de azért heves lövöldözésektől és légiharcoktól sem mentes filmben a tét nem kisebb, mint a Föld és az emberiség jövője. (Oblivion – hazai bemutató: 2013. április 11.)

http://www.youtube.com/watch?v=Idy1d1C8_9s&feature=youtu.be

Bruce Willis szögre akasztaná a véres trikót

Minden idők egyik legnagyobb akciósztárjaként ismerjük Bruce Willist, pedig jeles színpadi színészként kezdte, híres drámák sorában remekelt. Haja is sokkal több volt akkoriban. Most, 57 évesen, megannyi sokszázmilliós kasszasikerrel a háta mögött azt fontolgatja, hogy visszatér a világot jelentő deszkákra. Először 1977-ben lépett színpadra alig 22 évesen, és azután évekre elkötelezte magát a színházzal. A fordulat 1984-ben következett be, amikor beugrott Ed Harris helyére a Fool for Love című Sam Shepard darabban. Olyan kiváló alakítást nyújtott, hogy a hollywoodi producerek felfigyeltek rá, és ezzel beindult Willis filmes karrierje. Azóta csak nézőként tette be a lábát színházba, miközben több mint 50 filmet forgatott, amelyek összbevétele csaknem eléri a 3 milliárd dollárt. Most úgy érzi, megérett az idő a változásra. „Fontolgatom, hogy visszamegyek a színházba – morfondírozik legújabb interjújában. – Sokkal jobban behatárolható munka, és tényleg a magam ura vagyok. Persze azért még a filmezést sem hanyagolom teljesen. Egyelőre tudok szaladgálni és verekedni, úgyhogy csinálom, amíg bírom.”

Bruce Willis csúcsformában tér vissza a G.I. Joe: Megtorlásban. Miután a GI. Joe-csapatot elárulják, csak egy reményük marad: Joe Colton tábornok, akinek becenevéről magát az osztagot elnevezték. A tábornokot természetesen Willis alakítja. (G.I. Joe: Retaliation – hazai bemutató: 2013. április 4.)

http://youtu.be/y5GwMD6nQgw

Lerohanják a németeket a Star Trek-rajongók

Németországban a világpremier előtt egy héttel mutatják be a Sötétségben – Star Trek című szuperprodukciót, amely évek óta az egyik legjobban várt film a mozirajongók körében. Ezt a hírt a Paramount Studios megerősítette, bár azt nem közölte, mi a sietség oka.

Egy igaz Star Trek-fan képes sátrat verni a multiplex előtt, hogy az elsők között láthassa a filmet, és aztán persze büszkén posztolhasson az összes közösségi szájton. Az interneten már meg is indult a nyüzsgés ezzel kapcsolatban: Európa-szerte sokan készülnek német Star Trek-túrára. Csak egy a bökkenő. Németországban szinte kötelező a külföldi filmek szinkronizálása, és nem minden trekkie tud németül. Szerencsére a nagyobb városokban eredeti kópiákat is vetítenek a külföldiek kedvéért, ezért a Star Trek-rajongók most azt nyomozzák, hogy lesz-e angol nyelvű Star Trek mondjuk Düsseldorfban vagy Hamburgban.

Közben kiderült, hogy áruló akadt a Star Trek Enterprise űrhajójának legénységében. Uhura hadnagyról van szó, pontosabban a karaktert alakító Zoe Saldanáról. A gyönyörű színésznő jó barátja J.J. Abrams rendezőnek, és most azon mesterkedik, hogy belobbizza magát a Star Wars VII-be, amelyet szintén Abrams rendez. Még nem tudni, a rendező hogyan bírja az ostromot, de az biztos, hogy bár felmerült, a Star Trek fedélzeti mérnökét alakító Simon Pegg nem lép át a másik galaktikus sorozatba. Rajongók szerint Abramsnek még sok baja lehet abból, hogy mindkét kultikus űrfranchise az ő nyakába szakadt: idővel egyre több Star Trek-es színésznek juthat eszébe, milyen jó lenne a jedikkel is haverkodni a párhuzamos univerzumban. (Star Trek Into Darkness – hazai bemutató: 2013. június)