A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. A jelenleg 30 hektáros birtokon szigorú hozamkorlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítjük borainkat, amelyeket a kiemelt hazai és nemzetközi gasztronómiában értékesítünk. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a kész borok palackozásáig minden folyamatot személyesen felügyelünk, illetve végzünk. Munkánk eredményeként hazai és világversenyeken szerzünk komoly elismeréseket, Figula Mihály többéves munkája elismeréseként 2000-ben elnyerte a Magyar Bor Akadémiától az ország legmagasabb szakmai elismerését, az Év Bortermelője megtisztelő címet.
Borászatunk Balatonfüred központjában, a meleghegyi történelmi pincesoron található. A látogatókat csodálatos panoráma fogadja a Kerekedi-öböltől a Tihanyi-félszigetig. Borbemutató programunk a Balatonfüred-Csopaki borvidék általános bemutatásával kezdődik, a vendégek megtekintik a pincét, megismerkednek a borkészítés technológiájával. A kóstolás három helyiségben történhet, amelyek 24, 60, illetve 140 fő befogadására alkalmasak.
Pincészetünk borai: olaszrizling, chardonnay, pinot gris, muscat lunel, sauvignon blanc, zenit, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, kései szüretelésű borok.
Étkezésre igény szerint készített hidegtálakkal állunk rendelkezésre, de bátran ajánljuk a szomszédságunkban lévő Tölgyfa Csárda tájjellegű ételeit, a kapcsolatfelvételhez segítséget nyújtunk. A csárdában cigányzene és többféle rendelhető folklór műsorral várják a vendégeket. A bemutató végeztével lehetőség nyílik visszakóstolásra és vásárlásra is.
Szálláslehetőség:
Pincészetünknél 4 fő elhelyezésére van lehetőség 2 db 2 ágyas szobában
Programajánlat
- 6 bor kóstolása
Borkorcsolyaként friss házi pogácsát és sajtot szolgálunk fel.
Időtartama kb. 1,5 óra.
Ajánlatunk 10 fő feletti létszám esetén érvényes!
*Előzetes egyeztetés szükséges!
- 8 bor kóstolása
Borkorcsolyaként friss házi pogácsát és sajtot szolgálunk fel.
Időtartama kb. 2 óra.
Ajánlatunk 10 fő feletti létszám esetén érvényes!
*Előzetes egyeztetés szükséges!
- Prémium borok kóstolása (7 bor)
Pincészetünk legszebb, többszörösen díjnyertes borainak bemutatása olyan ritkaságokkal, amelyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.
Borkorcsolya: sajtok, füstölt libamáj, dió, aszalt szilva, fekete csokoládé, stb.
A falatkák mindenkor az aktuális borsorhoz igazodnak!
Időtartama kb. 3 óra.
Ajánlatunk 10 fő feletti létszám esetén érvényes!
*Előzetes egyeztetés szükséges!
- „BORONGOLÁS” A FIGULA BIRTOK DŰLŐIN
1.) Kis dűlőtúra a Figula Pincészet Balatonszőlősi területein.
Három kiemelt terület: a Barátszőlő, a Gella és a Sóskút dűlők megtekintése, eközben a dűlők borainak kóstolása, borkorcsolya kíséretében.
A túra időtartama kb. 2-3 óra.
Ajánlatunk 10 fő feletti létszám esetén érvényes!
*Előzetes egyeztetés szükséges!
2.) Nagy dűlőtúra a Figula Pincészet területein.
Túra a balatonszőlősi Barátszőlő, Gella, Sóskút, a tihanyi Farkasverem és Cserhegy, valamint a csopaki Sáfránykert területek dűlőútjain, eközben a dűlők borainak kóstolása, borkorcsolya kíséretében.
A túra időtartama kb. 3-4 óra
Ajánlatunk 10 fő feletti létszám esetén érvényes!
*Előzetes egyeztetés szükséges!
A dűlők megtekintése után pincelátogatás, további borkóstolás, és étkezési lehetőség a Figula Pincészetben.
- SOMMELIER SERVICE
Amennyiben céges rendezvényein kíván borkóstolót szervezni -akár pincészetünknél, akár más helyszínen- a Figula Pincészet – Sommelier Service segít Önnek! Ültetett rendezvényeken, állófogadásokon vállalunk borkóstoltatást szakképzett kollégáink közreműködésével.
Tematikus borismereti tanfolyamok;
I. A borkóstolás rituáléja (Kóstolástechnikai ABC)
-Mi a bor? (A bor definíciója.)
-Mi a kóstolás?
-Mi a kóstolás célja?
-A kóstolás befolyásoló tényezői.
-Vezérfonal a borkóstoláshoz.
II. Ételek és borok harmóniája. (A részletes ajánlás)
-Egy virtuális étlap mentén haladunk végig az ajánlott borokkal.
-Mihez mit érdemes ajánlani és fogyasztani.
-Kontrasztokra és analógiára épülő étel-bor párosítások.
-Mit ajánljunk vendégeinknek hideg előételekhez és milyen étellel várjuk őket, ha pinot noir van otthon?
-Sajtok és borok ízharmonizációja.
III. Gasztronómia/ A borkínálás művészete
-Történelmi háttér.
-A pohárnok.
-A borok helyes tárolása (házi vinotéka).
-Az ideális pohár.
-Az alapkellékek áttekintése.
-Az italajánlás szempontjai.
-Aperitifek, digestivek.
-A helyes szervírozás, szervírozási hőmérsékletek.
-Pezsgőszervírozás a gyakorlatban.
-Vörösborok dekantálása.
A választható előadások során tematikus borkóstolások!
Ajánlatunk 10 fő feletti létszám esetén érvényes!
*Előzetes egyeztetés szükséges!
- Ø Pincészetünknél hidegtálas étkezési lehetőséget biztosítunk az alábbiak szerint:
1.) Exkluzív hidegtál
Pástétom, süllő, hátszín, sertésszűz, libamáj, füstölt marhanyelv, hazai sajtok szőlővel és dióval.
*Előzetes egyeztetés szükséges!
2.) Magyaros hidegtál
Bőséges magyaros ízelítő (sonka, kolbász, szalámi, körözött, sajtok, zöldségek, stb.)
*Előzetes egyeztetés szükséges!
Egyedi igényeikhez mindenkor igazodunk, azokat személyes megbeszélés alkalmával egyeztetjük. Pincészetünk külső helyszíneken, céges rendezvényeken, partnertalálkozókon is vállalja borbemutató rendezvények lebonyolítását.
Bejelentkezés telefon, e-mail és fax útján.
Figula Pincészet
8230 Balatonfüred, Meleghegy (a 71-es főúttól öt percre, a Csárda utca végén)
GPS: 17° 52’8.73″; 46° 57′ 58.62 ”
Fax: +36.87.343.557, +36.87.481.661
Mobil: +36.30.662.4332, +36.30.359.5451
E-mail: figula@figula.hu
www.figula.hu