Félelem és rettegés Magyarországon

Magyarország gyönyörű tájain megannyi apró falucska, nemes kastély és dús erdő bújkál. Ám ne csak a romantika jusson eszünkbe ezekről az idilli helyekről, hiszen sokszor szolgáltak szomorú tragédiák színhelyeként, melyeket a holtak sem felejtettek el. Sőt, a visszajáró lelkek azt sem hagyják, hogy mások elfelejtsék a borzalmakat. Szomorú szerelmi regék, boszorkányok, titkos föld alatti járatok és szerencsétlenül végződő családi gyilkosságok… Néhány kísértetmese pici országunkból, sok-sok félelemmel átitatva. Jó borzongást!

Szeged


Van a Tiszánál egy hely, ami nappal tele van boldog emberekkel – bújócskázó gyerekek, bicikliző családok és andalgó párok –, este viszont egészen más társaság gyűlik össze a zöldövezetben – az itt kivégzett boszorkányoké, akik előszeretettel töltik meg az éjszakát sikolyaikkal. A legenda nem véletlenül alakult ki, ugyanis a helyszínen 1628. szeptember 23-án valóban elégettek 12 embert máglyán, miután bűnösnek találták őket boszorkányság vádjában. Mellesleg Szeged lehetne Magyarország Saleme, hiszen az összes magyar boszorkányper majdnem fele itt zajlott.

Tiszakürt


A kis faluban élt a balsorsú Kronberg nevű házaspár – gyermekeik elvándoroltak, egyiket elkergették, ráadásul el is szegényedtek. Borzalmas döntésre jutottak –vendégeiket sztrichinnel mérgezték meg, a holttesteket pedig házuk mellé temették. 1919 és 1922 között tíz emberrel végeztek, tizenegyedik áldozatuk saját fiúk volt, akit csak halála után ismertek fel. Bánatukban beismerő vallomást írtak és még aznap öngyilkosok lettek. A házat ezek után senki nem merte megközelíteni, este ugyanis az ebédlőasztalt tizenhárom kísértet ülte körbe, a mérgezés halálos mosolyával az arcukon. Tudniillik sztrichin-mérgezéskor az emberek ajkai teljesen visszahúzódnak, így tisztán látszik fogsoruk.

Lőcse


Az 1600-as években Lőcsén 2500 ember halt meg pestisben, ám a tragédiát követő években sem jutott nyugalom a lakóknak, akik folyamatosan egy kísérteties vadászhordát halottak éjszaka az iskolában, ahova nem is voltak hajlandók elengedni a gyermekeiket. A legenda szerint az iskolában és erdőben egy egykori főúr és kísérete kísértett és vadászott, végigüvöltve az éjszakát, a csapathoz pedig a pestis áldozatai is csatlakoztak. A rémisztő éjszakai zajokról 250 ember tett hivatalos vallomást, pap is megáldotta az épületet, ám nyugalom csak akkor költözött a lakók szívébe, mikor egy villám miatt porig égett az iskola.

Ó-Ebergényi-kastély


Vasszécseny leghíresebb épülete a több mint ötszáz éves Ó-Ebergényi-kastély, mely egészen 2009-ig csak egy volt a Magyarországon található számtalan gyönyörű épület közül. Mindez azonban egy kiállítás után megváltozott. Egy hölgy az említett évben ugyanis állítólag lefotózott egy szellemet, az esetet aztán további különleges felvételek követték és persze beszámolók különleges zajokról és titokzatos suttogásokról a falakon belül, a nemesi szobákban. Ráadásul a kastélyt egy titkos folyosó köti össze az Új-Ebergényi-kastéllyal, ami csak növeli a misztikumot. Azt halkan jegyezzük meg, hogy a kérdéses fotókra azóta sem akadtunk rá.

Sirok


A 13-14-ik században épült mátrai vár egykori úrnője egy keményszívű, hideg,  vörös szépség volt, Gizella, aki a legendák szerint férfit sose szeretett. Egészen egy szerencsétlen éjszakáig, mikor is várát hét vitéz kereste fel, akik közül egy még az ő szívét is megmozgatta. A vitézek hamarosan élet-halál küzdelembe kezdtek érte, az utolsó párbajban pedig végül a hölgy szerelme vesztette életét. Gizella haragjában azonnal megölte az utolsó legényt és utána a mélybe vetette magát. Azóta minden este látni a hét férfi és a nő szellemét, amint újra leugranak siroki szirtről.

Vállay-kastély


A Vállay-kastély már csak azért is különleges pontja összeállításunknak, mivel ide bármelyik kísértetvadász bátran eljöhet – a jánkmajtisi épület ugyanis tele van kiadó szobákkal! Az 1800-as évek elején épült gyönyörű kastély régóta híres arról, hogy különös, megmagyarázhatatlan dolgok történnek benne – furcsa hangok, léptek a padlásról, kinyíló ajtók és persze a klasszikus, a maguktól felkapcsolódó lámpák. Egyesek a Vállay-család tagjait is látták már, de ehhez nagy szerencse kell…

Mátranovák


A Mátranováki fanyűvőben az a furcsa, hogy híre nincsen abszolút elterjedve a környék településein, mégis újra és újra felbukkannak a róla szóló beszámolók újabb és újabb falvakból. A szemtanúk mindig ugyanazt a leírást adják a mellesleg eléggé ijedős, ártalmatlan lényről: több mint két méter magas, rendkívül vékony, kezei a térde alatt végeznek, és két lábon, de négykézláb is látták már közlekedni. A beszámolók szerint az embereket ő is észreveszi, de azon nyomban gyorsan el is tűnik a fák között. A mi jetink. 

További horrorisztikus cikkeink ITT!