Fedezd fel Budapestet egy turista szemével!

Budapesten élsz, de még nem fedezted fel igazán a várost? Indulj el egyedül vagy családoddal, és járd be a belváros zegzugos utcáit, tereit, izgalmas helyszíneit, fedezd fel különös szobrait!

Most segítséget is kapsz hozzá: a Városi Titkos Füzetnek köszönhetően most turista lehetsz a saját városodban.

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria összefogásából született meg a füzet, mely a város izgalmas oldalát mutatja be. Az ingyenes kiadványt tartalmi és arculati szempontból családok számára szerkesztették, hogy érdekességek, hasznos információk és játékos feladványok segítségével gyerekek, szülők és nagyszülők közösen ismerhessék meg Budapest Belváros épületeit, tereit, szobrait és izgalmas titkait.


„A füzettel az volt a célunk, hogy az egész család közösen ismerhesse meg Budapest olyan látványosságait, amelyek mellett akár nap mint nap elhaladunk munkába vagy iskolába menet, de nem állunk meg, és nem csodálkozunk rá részleteikre. A kiadvány összeállításakor arra is törekedtünk, hogy a felnőttek és a gyerekek igényeiknek megfelelő, sokrétű információt szerezhessenek be a főváros egyes épületeiről, tereiről, és az ezekhez társított feladványok segítségével, alaposabban megfigyelhessék, sőt, ha kedvük van hozzá, át is tervezhessék a várost.” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes.

A Városi Titkos Füzet a nagy érdeklődésre való tekintettel a BVA nemrég indult weboldaláról, az  oldalról letölthető, és akár otthonról kinyomtatható formában is elérhető. A honlap térképfunkciója segítségével a gyermekes családok számára fontos szolgáltatások (például játszóterek, ivócsapok) is fellelhetőek.

Kattints ide a Városi Titkos Füzet letöltéshez.