Fantasy? Játék? Ide menj Budapesten!

Ki mondta, hogy a játék csak a gyerekeknek való? Budapesten megannyi helyen érezheti újra magát gyereknek minden kikapcsolódásra vágyó felnőtt, kezdve azoktól, akik a fantasy-világok utazói, egészen azokig, akik csak flipperezni szeretnének egy jót.

Comix Caffee


Játékfigurák mindenütt, képregények minden polcon, remek kávék és édességek. Ezt kínálja a ComiX Caffee, melynek dizájnkának minden pontján találunk valamit, ami különböző, képregényekből ismert univerzumokba repít el, ötvözve a játékosságot a kellő mennyiségű cukisággal. A Múzeum körút legideálisabb helye örök gyerekeknek – persze csak az ELTE után…

1053 Budapest, Múzeum krt. 29.

Board Game Cafe


Nyitásakor mindenki a Board Game Caféról beszélt, népszerűsége pedig máig töretlen. Ez az a hely, ahol a társasjátékok szerelmesei a mennyországban érezhetik magukat az elképesztően nagy és színes társasjáték-felhozatallal, aminek hála bárki tér be, biztosan talán magának való elfoglaltságot. Mivel egy-egy menet több órás lehet, bőven beleférhet egy sütemény, kakaó, vagy némi sör is. Hajrá, az árak igen barátságosak. Megéri figyelni a kávézó Facebook-oldalát az új játékok, bemutatók és rendezvények miatt!

1123 Budapest, Nagyenyed u. 13.

Flippermúzeum


Európa legnagyobb flippermúzeuma nyitása után átélt némi vihart, ám győzött a móka, a jókedv és a kacagás, így szerencsére fővárosunkban van egy hely, ahol minden a klasszikus játékról szól. A 400 négyzetméteren több mint 130 gépet próbálhatunk ki szabadjátékkal – vagyis nem kell hozzájuk pénzérme vagy zseton, elég az egyszeri belépőjegy. A kalandos helyeken csoportos tárlatvezetést és versenyeket is tartanak. Ha a nagy játékban megéheznénk, irány a snack bar!

1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 18.

BarCraft esport bár

BarCraft2 esport bár


Az esport szerelmeseinek igazi szentélye Budapest két esport-bárja, ahol minden a fantasy körül forog. Élő közvetítések, különböző fantasy-világok dizájnja mindenütt némi ereklyével fűszerezve és társasjátékok igazi tömege vár mindenkit, aki betér a játékok különleges barlangjába, ahol még az italok elnevezései is hozzátesznek a hangulathoz. Hiszen ki ne akarna egy több órás Gyűrűk ura- vagy Warcraft-kaland közben ork sört kortyolgatni?

1092 Budapest, Ferenc körút 34.

1065 Budapest, Bajczy Zsilinszky út 59.

Gólya


Budapest egyik legmenőbb közösségi tere mégis milyen lenne némi jó társasjáték nélkül? A Gólya, mely a budapesti egyetemi közeg egyik nagy kedvence, rengeteg közösségi programmal várja a társaságokat, akiknek ha az ebéd, kávé vagy sör mellé társasozni szottyan kedve – már társasozhat is!

1083 Budapest, Bókay János u. 34.