Ezeket fogod olvasni 2016-ban

Egy dolog biztos: jövőre sem maradunk jó könyvek nélkül. 2016-ra remek folytatásokat és új regényeket ígérnek a szerzők.

George R. R. Martin – The Winds of Winter
Bizony-bizony, jövőre érkezik A Tűz és Jég dala várva várt folytatása! George R. R. Martin továbbra sem hazudtolja meg önmagát, újabb szövevényes cselekményszálakat és két nagy csatát is ígért a hatodik kötetre. Reméljük, hogy ez is olyan nagyszabású történet lesz, mint az eddigi részek. Mindenesetre a filmsorozatot is lesz miért folytatni.

Mark Lawrence – The Wheel of Osheim
Itthon ugyan még a trilógia második részének megjelenésére várunk (remélhetőleg már nem sokáig), Angliában viszont készül a befejező kötet, ami nagy valószínűséggel nyáron kerül a boltok polcaira. Pipogya főhősünk, Jalan Kendeth herceg megint belekeveri magát egy-egy szitkokkal cifrázott kalamajkába, de nem is ő lenne, ha ez nem így történne. Mark Lawrence pedig hozza a szokásos, lehengerlő formáját.

Victoria Aveyard – Glass Sword
Nemrég jelent meg nálunk a szerzőtől a Vörös királynő, a sorozat szerelmeseinek pedig már nem is kell olyan sokat várniuk a folytatásra. Az Ezüstök uralma alá hajtott Vörösök közül egy tizenhét éves lánynak megmutatkoznak emberfeletti képességei, ami az elnyomók hatalmának végét jelentheti – de ehhez az Ezüstöknek is lesz egy-két keresetlen szavuk.

Kiera Cass – The Crown
Sokan meglepődtek, amikor Kiera Cass lezárt Párválasztó-trilógiája kapott egy húsz évvel későbbi folytatást, jövőre pedig még egy résszel bővül a történet. America harcát Maxon herceg szívéért már megismerhettük – most a lánya van soron. Eadlyn szeretné elodázni a házasságát, amennyire csak lehet, ám hercegnőként nem kerülheti el a saját Párválasztóját.

Cassandra Clare – Lady Midnight
A rajongók örülhetnek, jövőre ugyanis egy újabb Árnyvadász-regényt tarthatnak a kezükben. A történet szereplőit már a Mennyei tűz városában megismerhettük, így nem lesznek teljesen idegenek számunkra. Tudni kell az árnyvadászokról, hogy törvényellenes szerelmi kapcsolatba kezdeniük saját parabataiukkal (legrövidebb értelmezésben harctársukkal). Emma azonban képtelen fékezni saját érzelmeit…

Michael J. Sullivan – Age of Myth
Michael J. Sullivan Ryria-krónikájának hatodik, egyben befejező része az utóbbi hónapokban látott napvilágot, de a szerző egy percre sem áll meg: 2016-ban egy új sorozattal rukkol elő. Az emberek időtlen idők óta imádják erős, legyőzhetetlen és látszólag halhatatlan isteneiket, ám egyikük váratlan húzása teljesen megváltoztatja az erőviszonyokat és az eddig ismert világ csak gyenge lábakon képes tartani magát.


Rea Kovats (NYF)