Ezeket a filmeket érdemes a héten megnézned

A horrorrajongók, a romantikát kedvelők, a Disney fanok, de még a művészmozik szerelmesei is örülhetnek a héten, lesz mit nézni a moziban. Hidd el nekünk!


Démonok között 2

Noha a film premierje múlt héten volt, ha eddig nem sikerült, a héten mindenféleképpen érdemes megnézned. A főszereplő Warren házaspár a ’60-as’70-es évek leghíresebb paranormális kutatói voltak. A Démonok között 2, ahogy az első rész is, elvileg igaz eseteket dolgoz fel, állítja a film, csak hogy még rémisztőbbek hassanak. Kár lenne ezzel sokat foglalkozni, a lényeg, hogy Ed és Lorraine ezúttal Angliában utaznak, hogy egy gyermekeit egyedül nevelő asszonyon segítsenek, akinek a lányai különös dolgokat tapasztalnak otthonukban.

A rendező, James Wan a Fűrészben és az Insidious-sorozatban már bizonyította, hogy jól ért az idegek borzolásához. Nem kell félni, most sem fog csalódást okozni!


Mapplethorpe: Look at the Pictures

A Mapplethorpe: Look at the Pictures című dokumentumfilm az első hiteles portréfilm Robert Mapplethorpe amerikai fotóművészről, aki 1989-ben AIDS-ben halt meg. Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Családtagjainak, barátainak és szeretőinek intim vallomásai mellett Mapplethorpe kendőzetlen őszinteséggel vall magáról és ellentmondásos világlátásáról eddig sosem látott interjúfelvételeken keresztül. A film magával ragadó portré egy művészről, aki merész látásmódjával képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, és elindította a mai napig tartó kulturális háborút.

A filmet a művészmozikban (Puskin, Toldi) vetítik.


Mielőtt megismertelek

A szerelem gyakran ott talál rank, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk.
Louisa  egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki  különcnek véli, aki nem tud mit kezdeni az életével, és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse.
Bár alapvetően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi „kastélyban” kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült. Sérülése megváltoztatta a férfit: az egykori kalandvágyó Will  fásult, cinikus emberré változott. Lou fejébe veszi, hogy megmutatja neki, miért érdemes élni.

Legnagyobb meglepetésére nemcsak ő tud újat mutatni Willnek, de a férfi is tud neki.


Szenilla nyomában

A Disney-Pixar egyik legjobban várt animációs filmje a nagy sikerű Némó nyomában folytatása. Az aranyhal-memóriájú kék halacska elindul, hogy válaszokat találjon a múltjával kapcsolatos kérdésekre. Kicsoda ő? Kik a szülei? Miért nem emlékszik semmire? És vajon hol tanult meg ámbrásul? Útja során kellemesen egyszerű barátai, Marlin és Némó is elkísérik.