Evéssel segíthetsz az olasz földrengés áldozatain

Jótékony kezdeményezés indult az olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére. Az összefogás mellett az olasz éttermek állnak.

Földrengés pusztította múlt hét szerdán az olaszországi Amatricet. A természeti csapásban 290 ember vesztette életét, és rengetegen váltak hontalanná.


Jamie Oliver utat mutat

Jamie Oliver olasz receptekkel dolgozó angliai étterme volt az első, aki menüjére tűzött egy amatriciani szósszal megspékelt tésztaételt. Azok a vendégek, akik ezt az ételt választják 2 fonttal (vagy2  euróval) támogatják a földrengés áldozatait.

Az  amatriciana egyébként egy nagyon híres eredetvédett szósz (ahogy a bolognai vagy a genovai pesztó is), különlegessége abban rejlik, hogy a zsiradékot nem baconből, hanem tokaszalonnából nyerik.


Budapesten és vidéken is adakozhatsz

A jótékonysági akció szerencsére már Budapesten is felütötte a fejét. Elsőként itt is Jamie Oliver Jamie’s Italian éttermében lett opcionális az 500 forint adományozás a rászorulóknak, majd beállt a sorba a szentendrei Aranysárkány, illetve a debreceni Bonita Bisztro. A Fót Kastély Étterem pedig szeptember 1-től tűzi menüjére az olasz tésztaételt, melynek választásakor egyben 600 forintot adsz a bajba jutott olaszoknak.

Az adományokat a Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.

forrás: index