Budapest Európa egyik legjelentősebb fürdővárosa

A Der Spiegel szerint Budapest Európa egyik „kihagyhatatlan” fürdővárosa. A lap tematikus összeállításában a kontinens legjobb termálfürdői között említi a Gellértet, a Széchenyit és a Rudast.

Az egyik legolvasottabb német napilap, a Der Spiegel online kiadása Európa legszebb fürdővárosairól és termálfürdőiről szóló összeállításában kiemelt helyen említi Budapestet és nagy múltú gyógyfürdőit. „Valóságos bűn lenne: télen Budapestre utazni, és egyetlen történelmi termálfürdőbe sem látogatni el” – írja a lap.

A cikk szerzője ódákat zeng a patinás Gellért, a városligeti Széchenyi és a Rudas fürdőről. Ezek a helyek télvíz idején „a lehető legjobb menedéket jelentik a vacogó turisták számára”– lelkesedik. A Spiegel újságírója szép szavakkal emlékezik meg a szecessziós stílusban épült Gellért fürdőről, és annak „kabriószerűen nyitható” tetőszerkezetéről; de kedvenc törökfürdőnket, a Rudast és a „sokszínű és változatos programokat kínáló” Széchenyi fürdőt is jó szívvel ajánlja az olvasóinak. Ahogy a város híres fürdősparti-sorozatát, a havonta megrendezett Cinetripet is.

„A fürdőzés a legjobb módja annak, hogy túléljük a telet” – összegzi a Spiegel utazás rovatában megjelent anyag, amely a hat javasolt európai fürdőváros közül Budapestet említi az első helyen.

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is!

Téli kertek Budapesten

A FUNZINE nagy téli fürdőtesztje: Széchenyi Fürdő

Budapest, te csodás!