Erre vigyázz, ha nem akarod, hogy egy nő elátkozzon

Néha egy kis semmiség is elég ahhoz, hogy kivívd egy nő ellenszenvét, ami így Valentin-nap környékén különösen kerülendő. Ha esetleg nem lennél tisztában azzal, milyen szarvashibákat nem ajánlott elkövetni a gyengébbik nemmel szemben, segítségképp összegyűjtöttünk néhányat.

Tény, hogy a nők sokszor olyan dolgoknak is kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a férfiakkal folytatott kommunikációban, amelyeknek a létezéséről az utóbbiak nagy eséllyel még csak nem is tudnak. Ezért nem árt, ha az apróságokra is megpróbálsz odafigyelni – már ha időben sikerül észlelned a radarod kijelzőjén a rád leselkedő veszélyt.

Ne tarts több vasat a tűzben, ha komolyan akarsz tőle valamit

Nem kell különösebben magyarázni, miért is szerepel a feketelista előkelő helyén, ha egyszerre több nőt is fűzögetsz. Pláne az tud kellemetlen lenni, ha valamelyikük – vagy legalábbis a legjobban vágyott lány – rájön a dologra, aztán verheted a fejedet a falba. Azt pedig végképp ne várd, hogy az új kiszemelt békésen kivárja, amíg leépíted a többit (vagy a másikat): addigra már kellőképp elvesztetted a bizalmát.

Ne tűnj el hetekre egy ígéretes kezdet után

Az ismerkedés kezdeti fázisában nem mindegy, hogy mennyi idő telik el egy randi és a legközelebbi kommunikáció között. Ha jól érezted magad vele és el tudod képzelni a folytatást, soha ne várasd 4-5 napnál tovább, mert az 1-2 hét utáni jelentkezés azt a benyomást kelti, mintha biztos lennél abban, hogy bármikor ugrik, ha füttyentesz. A sértett női méltósága már nem fogja engedni, hogy igent mondjon az invitálásra.

Ne bámulj más nőket és ne tegyél megjegyzéseket rájuk

Az egyik legkényesebb helyzet, amikor együtt mentek valahova, te pedig – akár direkt, akár óvatlanul – ránézel egy másik nőre. A „hűséget fogadtam, nem vakságot” ugyan sokszor elhangzik ilyenkor, de ha már mindenáron pásztázni akarsz, lehetőleg ne csináld olyan feltűnően, hogy ehhez kelljen folyamodnod. Ha viszont már odáig jutottál, hogy megjegyzést is tettél a másik nőre, borítékolhatod, hogy szereztél pár rossz pontot. Az ugyanis, hogy ennyi időd van nézelődni, arra utal, hogy nem rá figyelsz.

Soha ne tekintsd férjvadásznak

Bár a történelem bizonyos korszakaiban valóban nem volt más választása egy nőnek, mint kifogni egy jó „partit”, aki aztán gondoskodott róla és családjáról, és manapság is akadnak mindenáron házasulni vágyó nők, ne tekints minden nőnemű lényre úgy, mint aki megveszik a lehetőségért. A legtöbb film és sorozat is ezt a sztereotípiát sulykolja, de jobb, ha az ellenkezőjére nem akkor ébredsz rá, amikor már sikerült gúnyos megjegyzést tenned barátnődre, illetve az épp kiszemelt delikvensre. Sokszor egy nő is épp annyira ódzkodik attól, hogy egy életre lekösse magát – hadd ne kelljen még külön meg is magyaráznia.

Kíméld meg az ízléstelen viccektől

Ha együtt vagytok, feltehetően már kialakult egy közös nyelv és hullámhossz, így kettesben az ember persze jobban szabadjára engedheti magát. Társaságban viszont ilyenkor is figyelj arra, hogy ne hozd kellemetlen helyzetbe a barátnődet a más nőkre – vagy a nőkre úgy általában – tett pikáns megjegyzéseiddel. Ezzel egyrészt féltékennyé is teheted, másrészt megalázó lehet számára, hogy mások előtt ilyen szituációba kényszeríted. Azt pedig talán nem kell külön firtatni, hogy egy első találkozás alkalmával miért is tud kiábrándító lenni egy jól irányzott, ízléstelen célzás.