Ének az esőben!

A nyári kánikula idén több esetben párosul zavaros zivatarokkal, és vadóc villámokkal. Ez viszont nem ok arra, hogy a szemerkélő forróságot a nappaliban töltsd, vagy kávéházról kávéházra járj a jól megérdemelt szabadságod idején! Mi a megoldás? Ahogyan Gene Kelly is esernyőt ragadott a vásznon, úgy te is védekezz a befordulós hangulat ellen a jól bevált ázás-ellenzővel! Fedezd fel újra az esernyőt! 

Bár Európában már a 16. században használtak esernyőt és napernyőt, az akkoriban még bőrből készült darab, a nehéz fanyél és bordázat párosításával igazán macerás eszköznek bizonyult. Ma már a szerkezet könnyebb és egyszerűbb, ráadásul a választék is határtalan: akad egy színű (a szivárvány minden sávjából), csíkos, pöttyös, átlátszó, csipkés, poliészter, műanyag, nagy, kicsi, legömbölyödő, vízszintesen nyíló, összecsukható, sétabotos, Hello Kittys, Pókemberes és halálfejes is. A ruházati cégek nagy örömmel készítik el az általuk képviselt stílus esernyőit, így ha neked is megvan már a hőn szeretett törzsbolt, ott biztosan megtalálod majd a keresett darabot.

  

Az ihletett felfedezőket természetesen állandó jelleggel motiválja valami, így az esernyő tárgya is gyakori fejlesztések alanya. 2005-ben egy holland diák, Gerwin Hoogendoorn, megalkotta a viharernyőt, Senz Umbrella néven, ami egy hagyományos esernyőtől eltérően, akár a 100km/h erővel tomboló szelet is kibírja. A termék, formája szögletességének köszönhetően, nem fordul ki azonnal egy-egy nagyobb lökéstől, így az itthon is egyre gyakrabban előforduló trópusi viharokat is hősiesen állja.Bringázol? Felejtsd el a hitvány esőkabátokat, hiszen a Nubrella pont neked lett tervezve! Az amerikai találmány a science fictionok hangulatát idézi, hiszen az áttetsző, nyél nélküli búra, hatalmas szkafanderként véd a zivatartól! Ráadásul a sebességet is kedveli, egészen 80km/h-ig bírja a tekerést! Annyival meg úgysem közlekedsz a városban, így hát egyszerűen élvezd a laza, száraz kerékpározást az eső nyelte üres utakon!Ha igazán merész vagy, és éppen kiskosztümben vagy a kényes öltönyödben rohansz a megbeszélésre egy esős napon, nos, számodra is van megoldás: egész alakos esernyő! A szavak helyett, inkább beszéljenek a fotók.Ha esetleg éjszaka battyognál hazafelé a felhőszakadásban, a világító esernyő az, ami neked kell! Ebből többféle is akad: van amelyik napelemmel töltődik fel, van amelyik pont az esőből nyeri az energiát a fényhez, van ami lézerkard formájú, és van olyan is, ami egyszerű ceruza elemmel működik.

  

Ha igazán hű akarsz maradni az 50’-es évek klasszikus musicaljéhez, te is énekelhetsz az esőben a zenélő esernyővel! A fogantyú tekerésével válthatsz a számok között, amelyben a hangszóró is megtalálható egyben. Rihannát is megszégyenítően dalolhatod végig az Umbrellát a városon át, miközben egy csepp eső sem ér!És ha már azt hitted volna, hogy nincs több őrület, íme mind közül a legromantikusabb: a tandem esernyő! Marc Owens tervezőt az esőben andalgó párok látványa ihlette, akik a záporral mit sem törődve csimpaszkodnak egymásba, és botladoznak, ahogyan ernyőik össze-össze ütköznek a magasban, vagy éppen egy esernyőt alá próbálják magukat kényelmesen befészkelni. A dupla ernyő igazi innováció, ami a szerelmesek borús napjait hivatott segíteni!

 

A fenti kínálatot tekintve egyértelmű, hogy az eső mostantól nem szolgálhat kifogásként egy fontosnak ígérkező program elnapolására! Minél nagyobb társaság, annál többféle megoldás, és egy még színesebb egyveleg megteremtése válik lehetővé. Ragadjuk meg hát kedvencünket, és irány a természet!