Életrajzírók napja – Itt vegyél könyvet Budapesten!

Világunk és történelmünk tele van az érdekesebbnél érdekesebb emberekkel, akiknek történetei folyamatosan újraformálják világunk különböző szegmenseit. Politika, művészet és sport egyaránt sorakoztatja fel azokat a személyeket, akik követendő vagy éppen elvetendő példákat tárnak elénk. Az Életrajzírók napjának alkalmából utána jártunk hát napjainkban melyik öt életrajzi könyvből érdemesebb csemegézni beszerzésük érdekében pedig bemutatunk pár különlegesebb boltot is!

Írók Boltja


1061 Budapest, Andrássy út 45.

Az Andrássy út már önmagában is ikonikus helyszín a magas kultúra kedvelőinek, nem volt ez másképpen az előző században sem. A Japán Kávéház kiváltképpen közkedvelt helye volt az irodalmároknak és képzőművészeknek, az 50-es évektől pedig nem csak helyét, de betöltött szerepét is átvette az Írók Boltja, mely nem csak bámulatos kínálattal, de rendezvényekkel és a régi Japán hangulatát idéző teázóval is várja jelenünk művészetkedvelőit.

Mahátma Gandhi – Önéletrajz

Etalon kiadó

Sorra találkozunk idézeteivel, neve pedig elválaszthatatlan lett a béke a fogalmától. De még is ki volt Gandhi? Hogyan vélekedett a világról? Hogyan is vált a kereskedők kasztjába született férfi India politikai és spirituális vezetőjévé? A legbiztosabb forrás ő maga lehet. Saját írású önéletrajzát sorra adják ki világszerte, 2015-ben pedig az Etalon kiadó újította meg hazánkban a művet és eszmei értékét együttesen.


 

Atlantisz Könyvsziget


Anker köz 1-3.

Az Atlantisz Könyvkiadó üzlete jól ismert volt a Váci utcán, de színes választéka egy ideje már az Anker-közben várja olvasóit. A remek kapcsolatok révén számos példányt tudnak kedvezményes áron biztosítani kiváltképpen tanároknak és diákoknak. Remek pont régi és új, magyar és külföldi könyvek beszerzéséhez, könyvimportálási tevékenységük pedig kifogásolhatatlan!

Julian Assange – A letiltott önéletrajz /A WikiLeaks alapító története/


Transpress

Hackertámadások és kiszivárogtatott politikai és gazdasági információk. Egy honlap, ami megrengeti az egész világot és nem lehet tudni mi vagy ki kerül legközelebb górcső alá. Julian Assange első kézből meséli el hogyan is vált a WikiLeaks alapítójává, és bár miután elkészült a mű, szerződést akart bontani a brit kiadóval, a jogdíjakat már elkötötte tetemes jogi perjeinek költségére, így nem igazán volt választása és megjelent A letiltott önéletrajz.

Könyvudvar


1053 Budapest, Múzeum krt. 7.

Körülbelül húsz éve jelent meg a piacon és állításuk szerint a legolcsóbb könyvesbolt, melyhez igyekeznek is tartani magukat. Bár nem folytat franchise tevékenységet, országszerte terjeszti könyveit, hiszen megrendelőiknek nem muszáj futárukra várni – könnyen átvehetik a kívánt példányt benzinkutakon vagy éppen újságosoknál, bizonyos összeg felett pedig a szállítási költséget is mellőzik. Rugalmas, olcsó és gyors – talán ez a három szó tükrözi leginkább tevékenységüket.

Stefan Kornelius – Angela Merkel – Az életrajz


Transpress

Az NSZK-ban született lány rögös utat járt be, mire Európa vezető politikusává nőtte ki magát és immáron harmadszorra választják meg. Nőként áll helyt Németország élén és gyakorol befolyást a világpolitikára. Stefan Kornelius könyve megmutatja nekünk a Kancellár asszony életét és egy külön a magyarokhoz írt előszóval köszönti a hazai olvasókat.

Massolit


1072 Budapest, Nagy Diófa u. 30.

Pest belvárosában rejtőzik a könyvesbolt és kávézó kombinációjából létrejött gyöngyszem, ami igazi különlegességeket tár elénk. Főleg angol és idegen nyelvű könyveket forgalmaznak nem mindennapi választékkal. Maga az anyabolt Krakkóban található és igyekeznek olyan könyveket terjeszteni, melyek a posztszovjet országokban nehezen találhatóak meg – így például a progresszív politika, gender kutatás vagy éppen a zsidó tudományok témájában.

Szöllősi György – Puskás


Ringier Kiadó

A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett már-már hihetetlen gólszerzési statisztikákkal rendelkező labdarúgó, aki az Aranycsapat Kapitánya volt. Puskás Ferenc neve hazánkban magánban hordozza a tehetség és a dicsőség és a küzdelem fogalmait. Utcák, terek és egy Akadémia is viseli nevét. De ki is volt ő valójában? Milyen út vezetett eddig? Szöllősi György kötete által megismerhetjük a sportoló életét és betekinthetést nyerhetünk a legendák mögé.

Numero 7


Az online könyvesbolt igyekszik a lehető legkedvezőbb áron elénk tárni a legújabb könyveket, kedvezményes szállítási költségekkel. Az ország első internetes boltjai közé tartozva nagy tapasztalattal és odafigyeléssel elégítik ki vásárlóik igényeit katalógusuk pedig folyamatosan bővül az újabbnál újabb példányokkal.

Marc Shapiro – Adele-életrajz


Studium Plusz kiadó

Adele első nagylemeze a 19 2008-ban jelent meg és a művésznő azóta is sorra dönti meg a hallgatottsági rekordokat számtalan Grammy-díjat bezsebelve. Második albumjával a Billboard listáján már felülmúlta Whitney Houston sikereit is és céltudatosan ment előre. Bár ma már tudjuk miről is szól a 25 és egy egyszerű Hello szó után mindenki az ő dalát folytatja. Shapiro életrajzi könyve feltárja előttünk a Adele magánéletét és sikereinek titkát egészen 2013-ig.


Egyed Mátyás