Életmentő bajusz

Emlékeztek még a jégvödrös kihívásra? Rengeteg külföldi és itthoni híresség döntött úgy, hogy leönti magát egy vödörnyi jéggel, hogy így hívja fel a figyelmet az adakozás fontosságára. A hűvös novemberben szerencsére nem kell tovább fagyasztanunk a hangulatot, sőt, ezúttal a férfiaknak arcmelegítőt kell növeszteniük.

Megérkezett a november, vagyis itt a Movember. Az aktuális challenge lényege, hogy a férfiak nem borotválhatják le egy hónapon át a bajszukat, hogy így keltsék fel a férfiak éberségét a prosztatarák veszélyeire, és buzdítsák az erősebbik nemet egészségük megőrzésére, vagy éppen visszaszerzésére.

Az ausztrál Movember Foundation sikeresen működik, ugyanis 2003-as megalakulásuk óta 648 millió dollárt sikerült összeszedniük.

A Movember mozgalom egy ausztrál pubban született, ahol egy baráti társaság úgy döntött, egész novemberben száműzik a borotvát az életükből, hogy így hívják fel a figyelmet a férfiakat érintő betegségekre. A részben poénnak szánt akció villámgyorsan terjedt tovább Észak-Amerikába, Észak-Afrikába és Európa számos országába.

A borotvanélküli hónap sikerességét jelzi, hogy a Google Chrome, a Quantas légitársaság és az angol Royal Mail is mellé állt, sőt olyan hírességek is bajusznövesztésbe kezdtek, mint Snoop Dogg, vagy a híres ausztrál jégkorongcsapat, Anaheim Ducks tagjai.

A mozgalomba bárki becsatlakozhat, aki vállalja, hogy nem borotválkozik az ősz utolsó hónapjában. Az fogadalomhoz rengetek program is kapcsolódik, így megrendezik a hónapban a bajszos flashmobot, slam poetry versenyt, és bulikat is csapnak a bajszosok tiszteletére.

További infókat itt találsz.