A lasszi indiai szomjoltó, frissítő elkészítése végtelenül egyszerű és édes, sós változatban is ki lehet próbálni.
Hozzávalók:
sok joghurt (dahí)
cukor vagy só
tetszés szerinti ízesítő (lásd a szövegben)
higításhoz víz
A lasszi nem túl savanyú, de nagy zsírtartalmú joghurtból készül, de lehet kefirből is csinálni. Nyáron vízzel is fel lehet önteni, hogy folyósabb állagot nyerjen. Tehát bármilyen általad választott natúr, vagy cukrozott joghurtot, vízzel és mézzel ízesítsd, kutyuld össze, majd a tetejére citromhéjat reszelj, vagy hintsd meg egy kis fahéjjal. A lasszinak rengeteg változata létezik, Indiában rendkívüli népszerűségnek örvend a gyümölcsös fajtája, melybe mangót és vagy banánt raknak, ezeket a hozzávalókat a joghurttal együtt össze is turmixolhatjuk. Fogyókúrázóknak reggelire energiadús, mégsem túl hizlaló finomságnak is bevállalható. Jó hűsölést!