Egy hét, három lemez, három stílus

Három nagy előadó és három külön stílus – ezen a héten a country, a rock és dance szerelmesei egyaránt örülhetnek.Bár Magyarországon nem tombol olyan óriási lánggal a country-láz, mint például a Tengerentúlon a vörösnyakúaknál, Sheryl Crow új lemeze a haza közönséget is megérintheti. Új lemeze, a Feels Like Home címe erősen Nashville-re reflektál – az albumot a Warner Nashville adja ki, mely – mint az neve is mutatja – Nashville városában működik – abban a városban, melynek közelében Crow felnőtt és ahol jelenleg is él gyermekeivel.  Nashville tehát mindenek felett. Így, hogy a szeretett város élete ennyi szegletébe kúszott be, maga a hanganyag is rendkívül személyes hangvételű lett. Ez mellesleg Crow első country albuma, amire óriási hatással volt a zenészbarát, Brad Paisley, míg a produceri munkákat Justin Niebank végezte. A dalszövegírók között újra felbukkan Jeff Trott neve, de Crow ezúttal rengeteg új írót is kipróbált, akik mindannyian egy városból jöttek – dobpergés… – méghozzá Nashville-ből!

Második albumával jelentkezik a The Devil Wears Prada, akiknek első albuma, a Dead Throne a tizedik helyen nyitott a Billboard rangos listáján, így az öt férfinek alaposan fel van adva a lecke. A 8:18 című album producere maga a zenekar volt, illetve Matt Goldman és Adam Dutkiewicz is részt vett a munkálatokban. Az energikus koncertjeiről híres zenekar az új korongon sem kíméli a fülünket, de ez sok magyar hallgatónak nem lehet újdonság, főleg azoknak, akiknek volt szerencséjük megnézni a csapat fellépést az idei Hegyalja Fesztiválon.

 

A dance kedvelők sem fogják törni a fejüket a héten, hogy mit hallgassanak a buszon vagy a futógépen. A svéd dj, Avicii bár még csak 24 éves, már a világ legsikeresebb lemezlovasai között tartják számon, holott első stúdióalbuma még csak most jelenik meg, True címmel. A korong csalódást már biztos nem fog okozni, hiszen tele van olyan dalokkal, melyek meghozták a világsikert a fiatal dj-nek, így például a már két esztendős Levels vagy az idén megjelent I Could Be The One és az ugyancsak 2013-as Wake Me Up! – utóbbiak nélkül idén nem igazán lehetett rádiót hallgatni. Az anyagon olyan neves előadók is közreműködtek, mint Aloe Blacc, az Incubusból ismert Michael Einzinger, a híres bluegrass énekes Dan Tyminski, Nile Rodgers valamint a legendás Mac Davis.