Egy hazafias íz

Ugyan március 15.  már elmúlt, a nemzeti érzés és a falánkság nem lankad az ilyesfajta egynapos megemlékezések után.



Sokunknak már amúgy is elege van a szónoklatokból, és akik szeretik a finomat illetve örömüket is lelik a sütésben, azok bátran kifejezhetik szeretetüket Kossuth Lajos kedvenc süteményének elkészítésével, a Kossuth kiflivel. Az elkészítés igen egyszerű, a végeredmény pedig fenomenális, a titok sütemény tetején gondosan elszórt cukrozott mandulában és dióban rejlik, ettől lesz megunhatatlan ez a süti.

Ízekben és magyaros érzésekben bővelkedő otthoni ünneplést kívánunk a mindennapokra is!

Íme a recept:

38 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
8 db tojás
1 db citrom reszelt héja és leve
cukrozott darált dió/mandula a hintéshez

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk. Egy közepes méretű tepsibe öntjük, cukrozott darált dióval, és/vagy mandulával megszórjuk. Lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, fánkszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle. Jó ízlelgetést!