Egészséges Falatok – Budapesti Bio Válogatás

Ha meg akarnánk akadályozni, hogy méreganyag jusson a tüdőnkbe, abba kellene hagynunk a lélegzést. Ám ahhoz, hogy a gyomrunkat tisztán tudjuk tartani az egészségtelen anyagoktól, még nem kell lemondanunk az evésről!Valljuk csak be: bármilyen szép is Budapest, épp olyan szennyezett, mint a többi nagyváros. A levegő tele van kipufogó gázzal, a járdát cigarettacsikkek borítják, és jobb nem tudni, hogy lett foltos a metróülés. A város általános tisztaságáért nem felelhetünk, saját egészségünket azonban védhetjük azzal, ha ’tiszta’ ételeket eszünk, amelyek nem tartalmaznak ártalmas, sokszorosan feldolgozott, természetellenes hozzávalókat.

Egy nyüzsgő nagyvárosban helyesen dönteni az egészségünkről nem egyszerű dolog, de az egészségükre odafigyelő emberek szerencséjére egyre több a választási lehetőség a piacokon, az organikus élelmiszerüzletekben, a kávézókban, az éttermekben, a pékségekben, sőt, még a cukrászdákban is. Amikor zöldséget vagy gyümölcsöt veszünk, az organikus választás a legjobb, mert így lehetünk biztosak abban, hogy még nyomokban sem kerül növényvédő szer vagy műtrágya a szervezetünkbe. Ha nem otthon eszünk, jó azok közül a helyek közül választani, amelyek nem használnak feldolgozott vagy finomított hozzávalókat, mint például finom lisztet vagy nádcukrot, és nélkülözik a mesterséges anyagokat, adalékokat, ízfokozókat és ételszínezékeket. E helyek legtöbbje gluténmentes, laktózmentes és vegán lehetőségeket is kínál.

La Delizia

La Delizia tulajdonosai az egész világról válogatták össze süteményreceptjeiket, amelyeket aztán saját ízlésük szerint továbbfejlesztettek. Jókai utcai műhelyükben – amely kávézóként is üzemel – kb. 40-féle kekszet, tortát, makaront és krémkelyhet kóstolhatunk meg.

Minden termékük prémium minőségű vajból és válogatott természetes alapanyagokból készül. A La Delizia-féle édességeket a frissen reszelt narancs vagy citromhéj, az olvasztott cukor, a ropogós mogyorófélék, a gyömbér, a szárított gyümölcsök, a vanília, a fahéj, a belga csokoládé és más finomságok teszik ellenállhatatlanná. A La Delizia laktóz- és gluténmentes termékeket is kínál, és minden csemege kapható nádcukros változatban is.

A La Delizia nagy választékban árul ajándékcsomagokat, színes csomagolású, vagy fémdobozos süteményválogatásokat. Egy finom karácsonyi vagy születésnapi  ajándékot személyessé tehetünk, ha köszöntőkártyát vásárolunk hozzá.

Budapest, Jókai u. 13.

Budapest, Pozsonyi út 7.Napfényes Bistro

Ez az elragadó kis étterem és üzlet, amely  laktózmentes sajtot és hamis hús termékeket is árul, egy hagyományos pincére emlékeztető földalatti helyiségben található. 12 évnyi tapasztalat és jó hír garantálja a hús- tojás- és laktózmentes ételek magas minőségét, amelyeket a Bistro szívesen tálal azok számára, akik találkozáshoz, beszélgetéshez keresnek egy kellemes helyet. A Napfényes Bistro napi menükkel, széles pizza- falafel és sült ételválasztékkal, valamint salátabárral várja vendégeit. Laktózmentes péksüteményei és tortái nem csak a vegánokat és a laktóz intoleranciával élő vendégeket örvendeztetik meg, hanem bárkit, akinek édességhez támad kedve. Köszönjön be a szakácsnak a kis átadóablakon, és érezze magát otthon a vegánok világméretű családjában!

Budapest, Rózsa utca 39. 

NASPOLYA NASSOLDA

Ez a maga nemében úttörő belvárosi kávézó összes édes és sós ételét nyers vegán módon, organikus fair trade alapanyagokból készíti el, adalékok és üres kalóriák mellőzésével. Friss hozzávalóit helyi termelőktől szerzi be, és ezek az alapanyagok azonnal az ételekbe, onnan pedig a gyomorba kerülnek anélkül, hogy közben vegyszerek által módosulnának. Glutén, tojás vagy tejtermék egyáltalán nem kerül a finomságokba; az összes kézműves csemege, mint például a tonkabab-habos csokoládétorta vagy a citrus granola rúd, egészséges és ízletes mind a test, mind pedig a lélek számára. A Naspolya Nassolda egyedi hangulatú, otthonos, kutyabarát hely, ahol a csemegézés egyáltalán nem bűn!

Budapest, Káldy Gyula utca 7.