Dupla Michael Jackson-show Budapesten

Ma és holnap lép fel Budapesten friss show-jával a világhírű Cirque du Soleil. A kanadai székhelyű utazó társulat Sportarénában mutatja be Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát.

A produkció Michael Jackson zenéjét és koreográfiáját kombinálja a Cirque du Soleil kreativitásával, és betekintést enged a 2009-ben elhunyt sztár életébe, zene iránti szenvedélyébe, amely örökre átalakította a popkultúrát.

A Cirque du Soleil tavaly októberben Londonban kezdte meg új műsorával európai turnéját, a mintegy 200 fős utazó stáb most Moszkvából érkezik Budapestre. A Michael Jackson: The Immortal című műsorban több mint hatvan táncos, zenész és artista működik közre.

A Michael Jackson Alapítvány, illetve a Cirque du Soleil együttműködésében a világkörüli turnéra készült zeneanyag, az Immortal című album 2011 végén jelent meg. A Kevin Antunes zenei tervező vezetésével készült munka Michael Jackson 40 klasszikus dalának újraálmodott változatát vonultatja fel, szerepelnek az anyagon a slágerek újrakevert változatai, felpörgetett mashupok és korábban ki nem adott dalok is.

A mostani, több mint kétórás előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy-díj és MTV Video Music Award nyertese, számos videoklip koreográfusa.

A legújabb színpadtechnikával és több mozgó vetítőfallal dolgozó, minden dalnál színpadképet váltó előadás alatt stroboszkópot is használnak, ködgép és különböző pirotechnikai elemek mellett.

Az 1984-ben alapított Cirque du Soleil egy québeci székhelyű szervezet, amelynek jelenleg ötezer alkalmazottja van, köztük 1400 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil hat kontinens több mint háromszáz városában fellépett már összesen több mint 100 millió néző előtt. A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montrealban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.

Nézd meg az előadás hivatalos trailerét ITT!