Drift versenysorozat Magyarországon

Aprilisban Kakucson veszi kezdetét a nemzetközi szintű Magyar Profi Drift Bajnokság. Ebben az évben öt alkalommal győződhetnek meg a nézők arról, hogy méltán lett napjaink egyik legnépszerűbb autós sportága a drift, amely a család minden tagjának kínál izgalmas programokat.

 A 2013-as versenysorozat joggal nevezhető nemzetközi színvonalúnak, hiszen több olyan újítást, változtatást vezetnek be a szervezők, amelyeknek köszönhetően profi környezetben, profi versenyfeltételekkel, profi minőségben versenyezhetnek a pilóták. A hétvégéken pedig egyéb kiegészítő programokkal is kedveskedik a családoknak a Drifting.hu csapata.

A profizmust nem csak a nézők, hanem a versenyzők is rögtön megtapasztalhatják, hiszen a 2011-es összetett bajnok Tóth Géza és a 2012-es összetett bajnok György Szilveszter mellett a bírók között ott lesz az idei szezonban Olaf Commijs a holland származású drift pilóta és oktató, aki több évtizedes versenyzői és szervezői tapasztalattal rendelkezik. A 42 éves Commijs 2005 óta több európai drift verseny állandó bírája.

A nemzetközi színvonalat tükrözi  az is, hogy az idei Trackwood Drift Fesztiválra előzetesen 15-20 külföldi pilóta is regisztrált Angliából, Írországból, Litvániából, Ukrajnából, Lengyelországból, Németországból, Romániából, Finnországból, Oroszországból, Csehországból, Ausztriából, Olaszországból és Spanyolországból is. Így az augusztusban megrendezésre kerülő a Trackwood™ & Drift Fesztiválon a Drift Allstars és az Eastern European Drift Championship legjobb pilótái jönnek Magyarországra, tehát a közönség a magyar profi pilóták mellett a legjobb nemzetközi pilóták tudását is megcsodálhatja, természetesen kilinccsel előre.

Versenynaptár:

Április 6-7. Kilinccsel Előre™ Drift Kupa

  • Pro és Amatőr verseny Kakucsring – Kakucs


Május 19-20. RallyCross & Drift Fesztivál

  • Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs


Július 6-7. Drift Kihívás Napja™

  • Amatőr verseny Rabócsiring – Máriapócs
  • Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs
  • Pro Kihívásos verseny Rabócsiring – Máriapócs


Augusztus 22-23-24. Trackwood™& Drift Allstars  Drift Fesztivál

  • Nemzetközi Drift Allstars  verseny Rabócsiring – Máriapócs
  • Pro verseny Rabócsiring – Máriapócs


Szeptember 14-15. Eger Drift™

  • Pro Döntő verseny Eger


 

További információ a versenyekről itt található:

https://www.facebook.com/Drifting.hu?ref=ts&fref=ts