DIY Karácsonyfa Díszek

A kézzel készített karácsonyi díszek egyedi hangulatot kölcsönözhetnek a karácsonyfádnak, vagy akár az egész lakásnak, és készítés közben időt is tölthetsz a szeretteiddel. Csak ragasztó, egy kis csillámpor és némi kreativitás kell ahhoz, hogy a lakásban található eszközökből gyönyörű karácsonyi díszeket készíthess.


Kiégett izzólámpa

Fog egy kiégett villanykörtét, és fesd meg hóembernek, pingvinnek, rénszarvasnak, majd ne felejtsd el felöltöztetni a téli időjárásnak megfelelően! Egyúttal, hogy az izzó csatlakozóját eltakard, tegyél rájuk kötött sapkát, egy filcdarabból pedig sálat készíthetsz nekik. Ha elegánsabb díszekben gondolkozol, csavard le az izzó tetejét, töltsd bele színes csillámport, szalagokat, gyöngyöt vagy flittert.


 


 

CD lemez

A CD lemezek ideje letűnni látszik, de még mindenkinek  van otthon pár használaton kívüli lemeze. Szerencsére  karácsonyi dekorációhoz számos módon felhasználhatjuk. Fessünk rájuk karácsonyi figurákat vagy tájképet, majd madzagot kötve rá, bárhova könnyen felakaszthatjuk. Gyönyörű csillogó díszt készíthetünk belőle, ha apró darabokra vágjuk és átlátszó karácsonyi gömbre ragasztjuk.


 


 

Száraztészta

Igen, a száraztészta tökéletes dekor-alapanyag lehet a téli ünnepekre. Hópehely készítéséhez ragasszunk össze különböző formájú tésztákat, mint a kagyló és a penne, majd fújjuk le őket fehér festékkel. Mini-karácsonyfa készítéséhez csigatésztát használhatunk, amit festhetünk zöldre, de akár ezüstre vagy arany színűre is. A penne tészta darabjainak megfelelő irányú összeragasztásával csillagformát készíthetünk, ami csillogó aranyszínűre fújva mutat a legjobban. Ha igazán bájos karácsonyi díszt szeretnénk kreálni, akkor fogjunk egy darab rigatoni tésztát, ragasszunk rá egy masni alakút, majd két kisebb csőtésztát mindkét oldalra. Ragassz egy nagyobb üveggyöngyöt a tetejére, és kész is a karácsonyi angyalka! Fesd be ezüstre vagy aranyra, majd rajzol neki arcot.