Szép és kívánatos: a designédességek korát éljük, amikor a szivárvány legkülönbözőbb színeiben pompázó nyalánkságok már ránézésre is bűnre csábítanak.
Vegyél egy édesszájú építészt, egy fashion designert és egy gourmand-t, az eredmény: egy imádnivaló kis műhely, ahol a saját szemeddel követheted végig, hogyan készül a cukorka – és aztán jól haza is viheted. Anett (akinek a kókuszos a kedvenc cukorfajtája) és András (ő a kávés csokiért rajong) szerint a legfinomabb édességek a dubstep ritmusára születnek, úgyhogy ha betérsz a Múzeum körúton található Cukorkába, nagy eséllyel ilyen stílusú zenét hallhatsz. A nyalánkság készítése során cukor, glükózszirup és víz keverékét 100 fokig forrósítják és egy hideg kőtálra öntik, ahol az ízesítés és a színezés történik. Az anyagot ezután meggyúrják, hogy az eközben keletkezett apró levegőbuborékok tökéletessé formálják az elérni kívánt selymes cukorállagot. A masszát végül vékony hengerré alakítják, amelyekből kerek vagy hosszúkás nyalókák, illetve kis cukorkák születnek.
További információk a Cukorka oldalán.