Debussy és Ravel a Zeneakadémia Nagytermében

„Impresszionizmus a zenében” címmel folytatódik a Remekművek 3 tételben elnevezésű sorozat, ahol a korszak két kiemelkedő zeneszerzője, Debussy és Ravel alkotásai varázsolják el a közönséget.

Csak a legnagyobb zeneszerzők képesek olyan műveket komponálni, melyek rögtön a fülünkbe másznak, bármikor felidézhetők és minden szempontból tökéletesek. Ezeket a kompozíciókat nevezik remekműveknek. Érdekesség, hogy Ravel és Debussy is nagyszerű darabokat komponált hárfára. Vigh Andrea a zeneirodalom talán két legszebb versenyművét, hárfaszólóját, Debussy Két táncát és Ravel Bevezetés és allegro c. művét adja elő a Kelemen Kvartettel, Drahos Bélával (fuvola) és Szatmári Zsolttal (klarinét). A koncerten elhangzik még Debussy vonósnégyese (Kelemen Kvartett), Ravel duója Kelemen Barnabás és Fenyő László előadásában, valamint Debussy Triószonáta c. műve, mely az egyik legszebb hárfás alkotás.

A közönség részese lehet a kamarazene ünnepének, ahol egy emberként élhetjük át az együtt és egymásért zenélés különleges atmoszféráját. A sorozat második koncertje március 10-én, 19:30-tól lesz halható a Zeneakadémia Nagytermében.

Jegyek és további információ ITT!