Dallamos Február – Ciki magyar szerelmes dalok Valentin-napra

Annyi zenei válogatáson vagyunk már túl, hogy lassan mi sem tudjuk számolni, de van egy, amit a legjobban vártunk. Ezt olvashatjátok most. A magyar zeneipar már megannyi kínos szerzeményt dobott ki magából, amik a szerelemről szólnak, és mivel közeleg a Valentin-nap, ideje felidézni őket. Szerelmes nem leszel. De nevetni, azt nagyon fogsz.Császár Előd és Alexa – Tiltott Szerelem

Ha ez a dal az USA-ban születik és Britney Spears énekli fel, élete legnagyobb sikere lett volna, ám a szerzemény végül csak Magyarország nemzeti kincse lett és igazi csoda, hogy az alkotmány nem védi. Az érzékek csak úgy tobzódnak, a „16 múlt” sor egy felnőtt férfi hangjával egészen zavarbaejtő, ahogy Alexa modoros előadása is pironkodó mosolyt csal arcunkra. Persze azért néhány bor (pohár? üveg?) után máig minden házibulin elhangzik a ballada, de nem baj ez, hiszen tanúnk úgyis csak a Hold, és a Tiltott szerelem egészen jóvágásúan kínoz minket, egészen az első könnyig.

Happy Gang – Kérek egy kulcsot a szívedhez

Igazából a témához egy szavunk sem lehet, Madonna már 1986-ban kulcsot követelt kiválasztottja szívéhez – az idei Grammyn nosztalgiázott is veleaz amúgy kedves metaforát viszont a Happy Gang körülbelül tíz évvel később valósággal megerőszakolta, a ma már megdöbbentően kínosnak ható rapbetétekkel, „művészi” együtt éneklésével, arra pedig mikor egy női hang belesuttogja a szeretlek szót a mikrofonba, nem is találunk szavakat. Meg azért a klip se semmi, valljuk be. És micsoda újjáéledés a breakdown után!


Ámokfutók – A Hold dala

Emlékeztek, mikor még Kozsó volt a magyar mainstream nagyura? Borzalmas, nehéz idők voltak, melyekre bár nosztalgiával gondolunk, de mélyen azért még mindig maróan fáj. A Hold dala igazi gyöngyszeme az érának, Kozsó kellő lazasággal rappeli szerelmes sorait, érezve, hogy olyan butaságokon, mint például a szótagszám, egy percig sem aggódott alkotás közben. A szövegre amúgy jobb nem figyelni, néha egészen horror-jellegű. Elhagyatott falusi kocsmákban valószínűleg máig gerjeszti a nagy érzelmeket, mi pedig meghallgatva morzsoljunk el egy könnycseppet a magyar popzenéért.


Baby Sisters – Jó estét nyár jó estét szerelem

Fejes Endre novellája igazi pofon volt a Kádár-korszak számára, dráma és film is készült belőle, kényes, bátor témája miatt pedig igazi kultusz épült köré. Na ezt nevette szembe rúzsos szájával a Baby Sisters három tagja, köldökük fölé húzva farmerüket és megigazítva hasvillantós topjukat. Nem, a frizurákról nem nyilatkozunk. Maga a stúdiófelvétel is hamiskásan szól, már ezen megdöbbenhetnénk, de ha megnézzük a középkori kliséket felvonultató klippet – újabb pofon Fejesnek – akár úgy is járhatunk, mint bárki a Körben. Csak az a videó szebb volt. Van kedvenc sorunk is: „Pánikra semmi ok, csak kell egy kombi dressz.” Inkább hang, drágám, h-a-n-g!

Hip Hop Boyz – Ott várok rád

Miután a fiúk leginkább a táncra építettek és a főkolompos később nagyjából ezzel is nyerte meg a Britain’s Got Talentet, igazán nem várhatunk a fiúktól zenei csodákat. De azért na… A klipben van fenékvillantás, hónaljkutya, sőt még horgászat is – hogy ezt a koncepciót hogyan hozták össze, fogszívós felvetés, de szerencsére a figyelmünket úgyis eltereli az a kérdés, hogy mégis milyen komoly stúdiómunkával tudtak összehozni egy ilyen végeredményt. Biztos túl sok pénz kellett a medencés jelenetekre… Spórolni meg kellett valahogy…

A DALLAMOS FEBRUÁR eddigi cikkeit ITT nézhetitek meg, míg első Valentin-napi válogatásunkat ITT, másodikat pedig ITT, a nagy klasszikus magyar szerelmes dalokat pedig ITT!