Dallamos Február – 5 hősies dal

Közeledik a FUNZINE óriási farsangi bulija az Iskolában, nekünk pedig minden vágyunk, hogy a lehető leghősiesebben induljatok neki az éjszakának február 28-án. Most biztosítjuk a filmzenét!Simon Curtis – Superhero

Simon Curtis neve szinte abszolút ismeretlen, pedig a srác igazi harcos – miután nem talált megfelelő embereket maga mellé, hogy valóra váltsa álmait és igazi popsztár legyen, elkezdte egymaga összerakni saját albumát albérletében és ingyen kidobta az internetre, hátha valaki felfigyel rá. Második albuma is teljesen saját munkája, de ez már bárminemű professzionális támogatás nélkül is a Billboard listán hódított, ma pedig Simon kicsit csendben van, hiszen immár hivatalos menedzser tereli útját és készül a nagy-nagy áttörésre. Superhero című dala második albuma, a RA előfutára volt egybekötve Laser Guns Up című szerzeményével – mindkettő tökéletesen illik a FUNZINE bulijának koncepciójához, hiszen míg az elsőben a világdominanciáról és a szuperhősi szerepről énekel, a másodikban már arra biztat minket, hogy emeljük fel lézerfegyvereinket és hódítsunk.

Bonnie Tyler – Holding Out For A Hero

Mennyi szép tündérkisasszony fog a csillagok felé nézni és hősért kiáltani a FUNZINE buliján! Az eredetileg csak a Gumiláb című filmhez rögzített dal hamar gigászi siker lett Európában és máig Bonnie egyik legnagyobb slágereként jegyzik. A fitneszórák abszolút slágere, de ha szingliként otthon öntünk fel a garatra, bizonyára a szomszéd is élvezheti magabiztos magányunk vulkanikus kitörését. Maga a tiszta nyolcvanas évek, eszement szintik, agyament ütemek, himnikus kórusok kísérik Tyler összetéveszthetetlenül rekedtes hangját. Mindenképpen vicces, hogy mindenki I Need a Heroként ismeri, holott a cím még távolról sem ez. Legalább ma is tanultunk valamit.


Britney Spears – Toxic

Emlékeztek, hogy Britney régen mennyire iszonyatosan menő volt? Egy szem Grammyjét ennek a dalnak köszönheti, mi pedig be is emeltük válogatásunkba. Hogy miért? Leginkább a klipje miatt, melyben a nagyasszony olyan ügynöknőt játszik, ami már-már szupernőhöz mérhető. Lányok! Hölgyek! Asszonyok! Úgy érzitek, hogy a királykisasszonyi attitűd nem hozzátok illő? Merítsetek ötleteket Britneytől és legyetek vérbeli femme fatale-ok , ne sajnáljátok a nevetségesen erősebbik nemnek becézett férfiakat, mutassátok meg, hogy kezetekben az erő! De azért csúnya szereket ne csempésszetek a fiúk italába, mint Ms. Spears…

Mellesleg ez egy 11 éves dal. Tizenegy. Tizenegy!

U2 – Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me

Ugye tudtátok, hogy nem ússzátok meg egy kis rock és legalább egy filmzene nélkül? A U2 igencsak emlékezetes betétdalt csapott le az asztalra az 1995-ös Batman filmnek, ráadásul sokat még dolgozniuk sem kellett, hiszen a szerzemény demóját már 1993-ban felvették a Zooropa című albumuk munkálatai során. A cím meg is található a korong borítóján a többi, végül kihagyott dal címével együtt. Kedves egybeesés, hogy jelölték a Golden Globe-on a legjobb főcímdal kategóriában, de azt végül a Pocahontas nyerte meg, az ugyancsak bulinkhoz köthető Disney-hősnő. Aranymálna-jelölést is kapott, ám azt sem vitte el – ez persze már kevésbé fájhatott Bonóéknak.

Chad Kroeger feat. Josey Scott – Hero

Igazi vérbeli rockmuzsikát faragott Chad Kroeger és Josey Scott a Pókembernek. Igazából már ez a dal is olyan öreg (!) hogy alig találtunk hozzá valóban élvezhető kép- és hangminőségű videót.  A felvételnek két verziója is létezik, az egyik egy nagy kórussal operál, a másik pedig Chad hangjával, a szerzeményt a 2001-es szeptember 11-i terrortámadás után az alkotók az áldozatoknak és az USA népének ajánlották, igazi himnusszá avanzsálva a rockballadát, ami meg sem állt a Billboard 200-as listájának harmadik helyéig, kellő promóciót biztosítva a filmnek, mely beindította a nagy szuperhős-dömpinget a mozikban.

Ebben a hónapban már rengeteg zeneválogatásunk volt, ne habozzatok megnézni – vagyis meghallgatni – őket ITT!